Jakuboski 19.01.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam. Jako ,że nie znalazłem podobnego tematu chciałbym poruszyć kwestie coraz bardziej popularnych odpływów liniowych w łazienkach. Sam takowy chce zrobić u siebie. W załączniku dodaje szkic położenia łazienki u mnie. Rozumiem, że folie paroizolacyjną zakładam tylko na przegrodzie zewnętrznej, a na całej reszcie już nie. Jak natomiast zabezpieczyć przed wodą miejsce gdzie będzie prysznic wyłożony płytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 19.01.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam. Jako ,że nie znalazłem podobnego tematu chciałbym poruszyć kwestie coraz bardziej popularnych odpływów liniowych w łazienkach. Sam takowy chce zrobić u siebie. W załączniku dodaje szkic położenia łazienki u mnie. Rozumiem, że folie paroizolacyjną zakładam tylko na przegrodzie zewnętrznej, a na całej reszcie już nie. Jak natomiast zabezpieczyć przed wodą miejsce gdzie będzie prysznic wyłożony płytkami?[ATTACH=CONFIG]299844[/ATTACH] Robiłem taki prysznic u mnie w łazience. Na podłodze mata izolacyjna na cąłą łazienke. Na ścianie po prostu płyta KG zielona pomalowana po całości folią w płynie + narożnik w kabinie i na podlodze wylkejone izolacją Jak trzeba to moge wstawić fotki jak to zrobiłem. 2 lata mieszkam i nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 19.01.2015 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Jak możesz to wklej fotki bo nie wiem co to za mata izolacyjna. Folie w płynie dawałeś na każdą ścianę w łazience od posadzki po sufit czy tylko tam gdzie miał być prysznic? Co do narożnika w kabinie chodzi ci o te taśmy zalecane przy stosowaniu folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 19.01.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Całą łazienke wykonywałem w 100% samodzielnie. Jest to moje pierwsze kafelkowanie i ogólnie tego typu projekt w życiu. Zawodowo zajmuje się motoryzacją, tak że nie wiem czy to przez fachowca byłoby dobrze ocenione. Nie mniej jednak estetycznie wygląda to dobrze, wszystko działa, nic nie przecieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 19.01.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 19.01.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 [ATTACH=CONFIG]299865[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299866[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 19.01.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 No wyszło ci super. Powiedz mi jeszcze czy stosowałeś uszczelki elastomerowe na wyjściu ciepłej i zimnej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 19.01.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Na wyjścia wody wyciąłem kawałek tej maty co jest na podłoge, na ciasno w średnice rurek.Te rozetki które są na baterii też dodatkowo posmarowałem klejem bezbarwnym tak że woda nie ma opcji pod nie wlecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 19.01.2015 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 a co to za mata dokładnie na podłoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 19.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Schutler Kerdi Ale można użyć coś tanszego i łatwiej dostępnego...Np Radaway http://allegro.pl/mata-uszczelniajaca-100-cm-radaway-i4929549007.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 19.01.2015 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 układałeś ją na jakimś kleju czy na folii w płynie od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 19.01.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 na kleju zalecanym przez producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pruss 06.03.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 wiele osób z mojego otoczenia twierdzi, że po 3 latach z odpływów liniowych wyrasta grzyb....sama chciałam taki odpływ zrobić...ale teraz się boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 07.03.2015 03:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jeżeli wiele osób z twojego otoczenia tak twierdzi to zapytaj ich o konkrety jakieś przykłady? To że ktoś usłyszał coś od kogoś kto tez coś gdzieś usłyszał to nie znaczy że jest to prawdą. Jak się czegoś dowiesz konkretnie to napisz tutaj chętnie się czegoś dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.03.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 wiele osób z mojego otoczenia twierdzi, że po 3 latach z odpływów liniowych wyrasta grzyb....sama chciałam taki odpływ zrobić...ale teraz się boje Jak przez trzy lata skarpet nie zdejmiesz, też grzyb wyrośnie...Warto czasem w łazience posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 07.03.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 wiele osób z mojego otoczenia twierdzi, że po 3 latach z odpływów liniowych wyrasta grzyb....sama chciałam taki odpływ zrobić...ale teraz się boje Jaki ma związek odpływ liniowy/ zwykły brodzik/ a "wyrastanie grzyba" bo nie ogarniam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pruss 08.03.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Mnie osobiście bardzo się podobają odpływy liniowe, i już byłam nastawiona, ze taki będzie u mnie, mowie to co slyszalam, od kilku znajomych, że ich odpływy się rozszczelniły, i nie zostało to chyba w porę zauważone, dopiero jak "czarny grzyb wyszedł na podloge" cytuję ....dla mnie to też dziwne, bo przecież z tego co widziałam, taki odpływ powinno się po zdjęciu listwy ozdobnej regularnie czyścic (?)...lub przynajmniej tam zaglądać kontrolnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.03.2015 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 A to czasem nie jest wątek o domach z bala?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.03.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 13.04.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Jak wam się sprawdza ten odpływ liniowy? Też się nad takim zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts