Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpływ liniowy

Jakuboski

Recommended Posts

Witam. Jako ,że nie znalazłem podobnego tematu chciałbym poruszyć kwestie coraz bardziej popularnych odpływów liniowych w łazienkach. Sam takowy chce zrobić u siebie. W załączniku dodaje szkic położenia łazienki u mnie. Rozumiem, że folie paroizolacyjną zakładam tylko na przegrodzie zewnętrznej, a na całej reszcie już nie. Jak natomiast zabezpieczyć przed wodą miejsce gdzie będzie prysznic wyłożony płytkami?lazienka.jpg

Witam. Jako ,że nie znalazłem podobnego tematu chciałbym poruszyć kwestie coraz bardziej popularnych odpływów liniowych w łazienkach. Sam takowy chce zrobić u siebie. W załączniku dodaje szkic położenia łazienki u mnie. Rozumiem, że folie paroizolacyjną zakładam tylko na przegrodzie zewnętrznej, a na całej reszcie już nie. Jak natomiast zabezpieczyć przed wodą miejsce gdzie będzie prysznic wyłożony płytkami?[ATTACH=CONFIG]299844[/ATTACH]

Robiłem taki prysznic u mnie w łazience.

Na podłodze mata izolacyjna na cąłą łazienke.

Na ścianie po prostu płyta KG zielona pomalowana po całości folią w płynie + narożnik w kabinie i na podlodze wylkejone izolacją

Jak trzeba to moge wstawić fotki jak to zrobiłem.

2 lata mieszkam i nic sie nie dzieje

1.jpg2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG

Całą łazienke wykonywałem w 100% samodzielnie. Jest to moje pierwsze kafelkowanie i ogólnie tego typu projekt w życiu. Zawodowo zajmuje się motoryzacją, tak że nie wiem czy to przez fachowca byłoby dobrze ocenione. Nie mniej jednak estetycznie wygląda to dobrze, wszystko działa, nic nie przecieka

• 1 month później...
wiele osób z mojego otoczenia twierdzi, że po 3 latach z odpływów liniowych wyrasta grzyb....sama chciałam taki odpływ zrobić...ale teraz się boje

Jak przez trzy lata skarpet nie zdejmiesz, też grzyb wyrośnie...Warto czasem w łazience posprzątać;)

Mnie osobiście bardzo się podobają odpływy liniowe, i już byłam nastawiona, ze taki będzie u mnie, mowie to co slyszalam, od kilku znajomych, że ich odpływy się rozszczelniły, i nie zostało to chyba w porę zauważone, dopiero jak "czarny grzyb wyszedł na podloge" cytuję ....dla mnie to też dziwne, bo przecież z tego co widziałam, taki odpływ powinno się po zdjęciu listwy ozdobnej regularnie czyścic (?)...lub przynajmniej tam zaglądać kontrolnie...

• 1 month później...