Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka w lazience + ekipa remontowa opole

kaboniarz

Recommended Posts

Witam wszystkich na forum, chciałbym prosić o radę:

za jakiś czas planuje stać się posiadaczem nowego mieszkania ( aktualnie się buduje ), oczywiście na samą myśl zaczałem sobie wyobrazac jak to wszystko urzadzic i rozplanować i zaczałem od łazienki i tutaj moje pytanie: marzy mi się prysznic "walk in" zamiast brodzika kafle z odpływem liniowym, z tego co się orientuje syfon musi być w podłodze no a jak budowlancy zrobią wylewke no to pozostanie albo jak skuc albo podwyzszyc poziom łazienki co średnio mi się widzi. Czy w takim przypadku powinienem poinformować developera i budowlancow żeby w miejscu przyszłego syfonu tej wylewki nie dawali ? jak to się ma w praktyce czy ktoś wie czy na takie modyfikacje się zgadzają ? jeżeli tak to ile miejsca potrzeba bez wylewki ( rozumiem ze wysokość jakos 12 cm) a powierzchnia?

I tutaj drugie pytanie czy osoby z Opola znaja jakiś fachowcow którzy znaja się i wykonują takie prace i maja w tej kwestii doświadczenie, których mogliby polecić? Również wchodzilby w gre wykończenia całego mieszkania. - gładzie sufity podwieszane panele itd.,itp. :) ? najlepiej szukac z polecenia...no ale niestety nie znam stamtąd nikogo...