izunka931 20.01.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam!Mam problem z drzwiami, które są kompletnie nie dźwiękoszczelne. Przez to budzą mnie codziennie odgłosy krzątania się współlokatorki wstającej o 4:30 do pracy... Drzwi są stare, z dużą płytą szklaną na środku, drewniane. Zastanawiam się nad obklejeniem ich z obu stron korkiem technicznym, a przestrzenie między framugą uszczelnić uszczelkami typu P. Zaproponowano mi korek grubości 5 mm. Czy taka grubość wystarczy, aby zminimalizować odgłosy z kuchni i korytarza? Dodatkowo, czy warstwa korka nie zadziała jak membrana jeśli nie będzie przyklejona na płasko na całej powierzchni, a tylko na obrzeżach, przez co między korkiem a szybą będzie pusta przestrzeń? Może wypełnić tę przestrzeń np wełną mineralną/drzewną? Proszę, pomóżcie Panowie, sesja się zbliża a ja chodzę jak zombi z niewyspania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.01.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Może to pomóc w znaczącym stopniu, choć nie spodziewaj się cudów. Lepiej byłoby zakleić szybę np korkiem na równo i na skrzydło przykleić płyty z laminowanego MDF'u. Masz i wygląd i wyciszenie znacznie większe jak w rozwiązaniu które proponujesz.Inna opcja to wymiana drzwi jeśli chcesz bawić się w takie przeróbki. Tu wybieraj drzwi pełne z wypełnieniem z płyty wiórowej lub wiórowo-otworowej.ERKADO ma u siebie płytę Homalight, która jest w zasadzie sprasowanymi trocinami, które można przy mocniejszym nacisku oddzielić od siebie - coś jak wełna mineralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 02.02.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 bez wielkich "cudów" moża nakleić z obu stron drzwii : piankę PP/HDPC lub płytę wytłumiającą (jedno i drugie z SEARS'a) [ok.36$]. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 03.02.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Wg mnie najgorzej ta szyba. Trzeba by ja usunac, albo zakleic, ale z obu stron, nie tylko od strony Twojego pokoju, dodatkowo szpare pod drzwiamy trzeba by jakos zaslonic, tez przyklejajac jakis pasek, i jeszcze bym uszczelki dal piankowe lub gumowe takie na futryne, cos po prostu na wzor lepszych drzwi ktore maja takie rzeczy. najtanszy koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts