Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobić ze ścianami w salonie do białych mebli

Justaaa

Recommended Posts

Hej, Kupiłam białe meble jak na zdjęciu. Problem w tym, że ściany tez są białe. Zupełnie nie mam pomysłu, co zrobić z tą ścianą, a nie chcę zmieniac szafek.

20150119_134500.jpg20150119_134520.jpg20150119_134543.jpg20150119_134549.jpg

Mieszkanie jest raczej w stonowanych kolorach: biel, ecry, dąb, na ścianie od okna (zdjęcie nie uchwyciło) jest kamień ecru.

Postanowiłam ze kolory wprowadze w dodatkach np. kolorowe poduszki, zasłony i będę dowolnie zmieniać.

Pokój jest połączony z kuchnią. Kuchnia jest biała z fornirem drewnianym.

Wpadłam na pomysł i kupiłam zwykłą płyte MDF i powiesiłam ja przy białych szafkach i TV, ale ta płyta jest troche za mała.

Moze powinnam kupić jakiś duzy panel który bedzie prawie na całej ścianie za białymi szafkami? Jak myslicie?

Probowałam różne probki tapet ale nie pasuje mi. Myslalam ze moze fototapeta ale szafki jednak sporo zaslaniaja, a fototapeta prezentowalaby sie fanie na pustej scianie.

Farba na scianie - nie mam pomyslu, bo chcialabym zeby potem pasowala mi do np. zielonych zaslon na wiosne, itd. czyli musi to byc cos neutralnego.

Jak mysliscie, jakas farba czy fornir na prawie calej scianie?

W dodatku druga sciana - tez sa biale szafki, biala sciana i akwarium na rogu. Z tym tez cos musze zrobic :(

Moze czarne polki na scianie?

Bede wdzieczna za wszelkie porady, bo ten pokoj doprowadza mnie do szalu :)

Bardzo fajny salon:)

Osobiście jednak zdjęłabym płytę i pomalowała całą ścianę tv na bardzo ciemny kolor (czekolada/grafit). Meble wyeksponujesz a tv ukryjesz. Boczną ścianę z wbudowaną białą zabudową zostawiłabym białą - tu elementem dekoracyjnym jest akwarium! Dobrze, że wysoka zabudowa wtapia się w ścianę:)

Proponuję coś ja na załączonym zdjęciu. Roślinka moim zdaniem tez by pasowała w kącie, a kolor tapety zbliżony do twoich wypoczynków, neutralny i do zielonych zasłon ładnie współgra. Na tej ścianie pustej nie wiem czy zrobiłabym coś więcej poza ramką dla akwarium, dość szeroką, najlepiej w kolorze takim jak ta płyta za telewizorem (u Ciebie, nie na fotce), akurat nie mogę znaleźć zdjęcia ale bardzo ładnie by to podkreśliło sam zbiornik - myślę ze to by wystarczyło, a i nie odciągało uwagi od samego zbiornika.

LC-U8R1_60C_PRO-instal1.jpg