Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna dachowe - montaz

Recommended Posts

Witam,

W tym roku planuje pstawic sciany, polozyc wiezbe dachowa i przykryc ja blachodachowka. W 2016 roku planuje ocieplic dom, wstawic okna i drzwi.

Moje pytanie brzmi co mam zrobic z oknami dachowymi? Czy duzym faux pas byloby zakrycie calego dachu blachodachowka a po roku czasu wyciecie otworow i wstawienie okien dachowych?

Pozdrawiam

Andrzej

• 3 weeks później...
Witam,

W tym roku planuje pstawic sciany, polozyc wiezbe dachowa i przykryc ja blachodachowka. W 2016 roku planuje ocieplic dom, wstawic okna i drzwi.

Moje pytanie brzmi co mam zrobic z oknami dachowymi? Czy duzym faux pas byloby zakrycie calego dachu blachodachowka a po roku czasu wyciecie otworow i wstawienie okien dachowych?

Pozdrawiam

Andrzej

Witaj replo,

Można zamontować okna dachowe w terminie późniejszym.

Z tym, że są wtedy dwie opcje/szkoły montażu okien:

- pierwsza czyli wycinanie otworów w blasze, ale jest to bardziej skomplikowany montaż i pewnie też bardziej kosztowny

- druga to zdejmowanie całych paneli blachy i docięcie ich w miejscach, gdzie będa się znajdowały okna - sposób zdecydowanie łatwiejszy

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX

Wybaczcie że się wetnę z offtopem, ale chciałem tylko wyrazić swoje uznanie dla sposobu działania przedstawiciela Veluxa. To jest idealne, zgodne z zasadami forum wykorzystanie profilu płatnego. Pomoc to podstawa. Taką formę reklamy bardzo popieram.

Prosze mi powiedziec jeszcze czy rodzaj wybranej blachodachowki (Nie mamay jeszcze faworyta) nie wplywa na mozliwosc zamontowania okien dachowych.

Witam ponownie,

Potwierdzam, że rodzaj blachodachówki nie wpływa na możliwość montowania okien w terminie późniejszym.

Można ją wybierać dowolnie kierując się innymi parametrami niż kwestią instalacji okien.

Najlepiej podpytać dekarza, który będzie robił dach, jaką poleca. Albo zapytać ekspertów na forum. Polecam opinię Pana Andrzeja Wilhelmi - sprawdzony doradca na forum.

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX

Wybaczcie że się wetnę z offtopem, ale chciałem tylko wyrazić swoje uznanie dla sposobu działania przedstawiciela Veluxa. To jest idealne, zgodne z zasadami forum wykorzystanie profilu płatnego. Pomoc to podstawa. Taką formę reklamy bardzo popieram.

Witaj finlandia,

Twoja opinia jest dla nas niezwykle ważna.

Bardzo dziękujemy za miłe słowa.

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX

a jak wygląda sprawa wiatroizolacji (membrany) w przypadku zamontowanych okien w dachu pokrytym blachodachówką??

u mnie dekarze ją wycieli dookoła okna, i w sumie nie wiem jak teraz zaizolować okna, na pozostałej części dachu jest już wełna bezpośrednio na deskowaniu, a dookoła okien nic na razie nie robiłem..

a jak wygląda sprawa wiatroizolacji (membrany) w przypadku zamontowanych okien w dachu pokrytym blachodachówką??

u mnie dekarze ją wycieli dookoła okna, i w sumie nie wiem jak teraz zaizolować okna, na pozostałej części dachu jest już wełna bezpośrednio na deskowaniu, a dookoła okien nic na razie nie robiłem..

Witaj wojmar,

Czy możesz nam podesłać kilka zdjęć na maila [email protected].

Trudno się wypowiedzieć, bez zobaczenia jak to zostało wykonane.

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX