jagrzcek 20.01.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam. Robię remont generalny mieszkania w bloku i majster jest na etapie robienia wylewek podłogowych. Na wyczyszczone stare stropy położył styropian (1cm), folię i beton fix M15. Do tegoż betonu dodaje "jakąś" chemię, ponoć bardzo drogą. Ta chemia składa się z dwóch składników; proszku i płynu. Na jeden worek betonu (25kg) daje ponoć 1 litr chemii. I właśnie mam pytanie w sprawie tejże chemii. Czy ktoś wie co to jest i w jakich proporcjach się to dodaje do wylewki betonowej? Pytam ponieważ majster za każdym razem mówi co innego i ciężko się z nim porozumieć i uzyskać konkretną odpowiedź. Mam podejrzenie że może coś kręcić skoro nie mówi wprost ile co kosztuje i jakie są proporcje. Jeśli ktoś ma doświadczenie w tej sprawie to poproszę o pomoc. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekore 27.01.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Z mojego doswiadczenia dodaje za duzo plastyfikatorow chyba ze to sa polimery . Jak po wyschnieciu powierzchnia jest szara to jest ok.Jak jest bardzo jasno szara lub biala to dodal zaduzo chemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts