waxman 20.01.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Hej,za namową kolegi dokonałem prawdopodobnie błędu kardynalnego , tj. przy fazowaniu płyt KG zdarłem ok. 2cm -owe paski papieru w miejscach nieorginalnego cięcia płyt KG. Ponieważ zdarzało się że płyta w tym miejscu przy skręcaniu pękła zaniepokojony tym faktem sprawdziłem temat i się okazało że tak nie wolno robić. Szczęście w nieszczęściu tych połączeń nie wyszło za wiele ale ... czy można coś z tym jeszzcze zrobić. Odkręcanie i wymiana płyt odpada.CZy zagipsowanie siatki lub połączenie z taśma papierową przywróci trwałość płyty ? PozdroWax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waxman 28.01.2015 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 To może inaczej ujme temat, bo widzę że nikt nie podniósł rękawicy Znalazłem dwa skrajne podejścia i co do obu również mocne argumenty: 1) ścieramy papier do 2 cm, następnie gipsuje z fizeliną lub papierem, a gips z płyty i nakładany lepiej ze sobą zwiążą niż gips i papier z płyty 2) ścinamy pod kątem 45 stopni (ok. 5 mm papieru) płytę w tym momencie płyta jest wytrzymalsza w miejscu kręcenia Pytanie jaka jest różnica, przecież finalnie i tak wszystko zostanie spojone gipsem + (siatka, fizelina , papier etc....) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elvis26 29.01.2015 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Witam, na temat płyt KG polecam świetny blog - http://porady-montera.eu/. Może tam znajdziesz odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 30.01.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Witam , zaciąg klejem do r-g jak wyschnie zeszlifuj i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.01.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A może lepiej stosować płyty GK 4PRO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 30.01.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Najlepiej było by wkleić taśmę papierową na łączenie, poczekać aż wyschnie następnie przykręcić przez tą taśmę płytę do profila i wszystko poszpachlować. Powinno być dobrze. EDIT: Ewentualnie gdy wkręty przerwą lub naruszą taśmę, wkleić dodatkowe taśmy w linii wkrętów. ...albo najpierw zazbroić każdą z płyt taśmą, przykręcić wkrętami do profila i wkleić taśmę na łączenie płyt. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waxman 02.02.2015 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Dziękii za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts