gderebecki 20.01.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Cześć, Od zamieszkania optymalizuję pracę mojej pompy ciepła i w ramach weekendowego odprężenia napisałem wizualizację logów z pompy NIBE F1245. http://nibe.xan.pl Obecnie co jakiś czas wrzucam nowe dane z pendrive który na stałe podłączyłem do pompy w przyszłości planuję zastosować automatyczne czytywanie danych. Jeżeli uważacie, że jeszcze jakieś dane warto wyświetlić to dajcie znać PS. Temperatura pokojowa jest dopiero od dziś bo wcześniej nie miałem czujnika pokojowego podłączonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieciornik 21.01.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Świetna robota! Mam pytanie do ostatniego wykresu Temperatura dolnego źródła; masz tam chwilowe piki do prawie 23*C? Sprawa podobnie wygląda na wejściu i wyjściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gderebecki 21.01.2015 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Prawdę mówiąc to nie wiem Może przyczyną być np fakt, że jak sprężarka jest wyłączona to pompy obiegowe DZ są również wyłączone i tak naprawdę nagrzewa się wyłączna ta część co jest w pompie - co zresztą widać też na wykresie bo jak pompa zaczyna pracować to momentalnie spada temperatura wyjścia/wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieciornik 21.01.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Rzeczywiście to może być przyczyna tak wysokich wartości. Mam na rzut czapką fabrykę Biawaru i właśnie chyba ten model pompy wybiorę stąd też z zaciekawieniem będę tu zaglądał. (F) to moduł chłodzący? Jak Ci sprawuje to urządzenie i jak długo użytkujesz? Na taką powierzchnię jak Twoja nie wystarczyłaby 6kW jednostka? Dzięki za odpowiedzi i życzę bezawaryjnej obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gderebecki 21.01.2015 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 To akurat model bez chlodzenia. Jednostke dobieral producent domu (do domow szkieletowych podobno troche sie przewymiarowuje pompe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 21.01.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Super Robota Możesz powiedzieć jak wyciągnąć te dane z pompy? Sam bym sobie chętnie coś takiego napisał dla siebie Jak długo pompa trzyma logi? Masz włączoną jakąś blokadę taryfową pompy? Dziwny jest ten wykres stopniominut pomiędzy 8 -13 wygląda jakby pompa o godzinie 8 dobiła wartość stopniominut do 100 a potem aż do godziny 13 stopniominuty nie spadły o 1 stopień jakim cudem? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Sebastain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gderebecki 21.01.2015 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Pompa nie trzyma tych logow ale jak podepniesz pendrive to Ci sie wyswietli menu USB gdzie mozesz wlaczyc logowanie. Polecam nie czesciej jak co minute Co do stopniominut to mam podbicie w tanim pradzie Zobacz wykres temperatura ukladu ogrzewania (obliczona) w tanim pradzie jest po prostu wieksza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gderebecki 21.01.2015 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Jak znajde czas i beda chetni to moge tam umozliwic wgranie wlasnych logow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 21.01.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 O to fajnie Nic tylko podłączać A export w jakim formacie robi? Faktycznie, nawet nie wiedziałem, że w osobnych przedziałach czasowych można sterować temperaturą obliczoną. A czy masz jakieś ograniczenie odnośnie maksymalnej temperatury zasilania? Czy Twoja krzywa na jakimś poziomie się spłaszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 21.01.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Jak znajde czas i beda chetni to moge tam umozliwic wgranie wlasnych logow Też mi taka myśl przemknęła Generalnie strona jako źródło danych przyjmuje plik i renderuje wyniki czy czyta je z jakiejś bazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gderebecki 21.01.2015 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Pliki sa importowane do bazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts