Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No właśnie. Zaznaczam że te 8% ma być LEGALNIE. Żadne wałki mnie nie interesują. Cenię sobie spokojny sen i brak zainteresowania skarbówki .

Założenie jest takie ze chcę kupić w styczniu bo jest dołek cenowy a ocieplać we wrześniu czy nawet później.

Da się czy nie?

https://forum.murator.pl/topic/197251-jak-kupi%C4%87-sytyropian-na-8-vat/

1. znajdujemy uczciwego wykonawce, ktory jego: (cena zakupu netto materiału+robicizna)*1,08=(cena zakupu netto materiału+robicizna)*1,08

niby proste, ale nie zawsze tak jest :)

2. rozmawiamy z wykonawca, ze kupimy towar na niego

3. podpisujemy umowe na towar z robocizna

4. zamawiamy towar i kupujemy go u sprzedajacej go hurtowni podajac dane do faktury wykonawcy

5. wykonawca po otrzymaniu faktury - sprzedaje nam TOWAR na 23% VAT

i to sie odbywa w styczniu

przychodzi wrzesien.....

6. wykonawca zaczyna prace... i w tym momencie wystawia korekte faktury sprzedazy na 23% VAT i fakturuje "wykonanie docieplenia budynku wraz z materiałem - etap1" na 8% VAT

I tym sposobem niwelujemy roznice cen miedzy cena styczniowa (156 za TO 31 TP) a wrzesniowa - wpisalem sobie zeby zobaczyc czy bedzie to 20% czy nie :p bo we wrzesniu 2015 postaram sie znalezc ten post

so easy... i 100% legal

Edytowane przez fighter1983
https://forum.murator.pl/topic/197251-jak-kupi%C4%87-sytyropian-na-8-vat/#findComment-6713290