Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MyInteriorCats się remontuje

Recommended Posts

Tak, takie otwarty półki w półwyspie na książki są już uzgodnione ze stolarzem :) hokerów nie będzie :no:

Co do stołu to zapewne dopiero po zakończeniu prac remontowych i zamontowaniu kuchni zabiorę się za intensywne poszukiwania. I wtedy okaże się czy aby na pewno okrągły, w jakim kolorze czy na jednej nodze/nogach jakie krzesła/ława itp. Chciałabym aby blat był drewniany (choć szkło też jest kuszącą opcją) miło byłoby jakby był rozkładany (wtedy szkło odpada) ale to nie jest warunek konieczny. Jakoś nie przemawiają do mnie blaty fornirowane, bo trzeba na nie bardziej uważać. Na co dzień serwet/bieżników nie uznaję a jak ma się koty co to grasują sobie to tu to tam ;) to taka opcja tym bardziej odpada.

Jest jeszcze kwestia kinkietów o których pisałam wcześniej - dawać je po bokach zabudowy TV? czy sobie darować? Przyznam, że skorzystałam z promocji i zakupiłam 3 sztuki (jeden na ścianę z półwyspem) :rolleyes: ale że przyszły w piątek to mogę je jeszcze zwrócić. Co prawda piękne są :rolleyes: i jakby co to myślę że odnalazłyby się w sypialni (ale to odległy projekt póki co i może koncepcja mi się do chwili realizacji zmieni)

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przyszłam się przywitać :bye:

bo trochę podglądam wątek od jakiegoś czasu ;)

propozycja z ustawieniem stołu bliżej części kuchennej najlepsza zdecydowanie!

Sprawa troszeczkę się komplikuje bo mój mąż jest niechętny otworzeniu pokoju na przedpokój a głównie chodzi mu o to ,że od razu po otworzeniu drzwi wejściowych "wszystko widać", i weź tu zrozum faceta :confused:

a może nie budować tam ściany takiej prawdziwej tylko lekką ażurową wstawić?

http://www.swiatrezydencji.pl/upload/985/17985/625x500-index.jpg?1424264056

http://furnichil.pl/wp-content/gallery/panele-azurowe-realizacje/10153849_516661221787955_1072618493_n.jpg

http://www.piatka.com.pl/img/products/big/53791536-7f10-4b57-bfc0-68a9c26e4d8b.jpg

to tylko luźna propozycja, nie mam pojęcia czy ci pasuje do twojej koncepcji :D

ile miejsca ci tam zostaje jak postawisz regał z telewizorem jak najbliżej drzwi balkonowych?

Witaj Catti :welcome: :)

Dzięki za podrzucenie pomysłu z ażurową ściną :) ale obawiam się, że ten pomysł nie przejdzie. Poza tym obawiam się nieco dodatkowego 'wzoru' w tak niedużym wnętrzu. Lubię proste formy szczególnie w przypadku stałych elementów. Mam nadzieję zaszaleć odrobinę z tkaninami ;-) i ruchomymi meblami :rolleyes: Stałe zabudowy (kuchnia czy zabudowa TV) planuję bardzo proste.

Co do ściany z TV to lecąc od okna balkonowego: ok 110-115 odstępu, dalej ok 120cm zabudowa i zostaje ok 185-190 do niedużej ścianki. Chyba zmontuję sobie kartonowe koło o śr. 100cm jako atrapę potencjalnego stołu, poszaleję z taśmą malarską i wykleję zabudowę TV hehe i zobaczę jak by to w realu wyglądało ;)

Żeby nie było monotematycznie, że ciągle tylko pokój dzienny ;) będzie słów kilka o stolarce drzwiowej :)

Oczywiście biała :-) W licznie sztuk 2 - sypialnia i łazienka. Z lakierowanego na biało mdfu, w półmacie. Robione na zamówienie przez stolarza do spółki z zabudową kuchenną, łazienkową i szafą w przedpokoju :) Inspiracją były drzwi klimek i kluś a w szczególności model Ducta-Bos:

http://www.klimek-klus.com/img/modele/01_Ducta_bos.png

z tą różnicą że moje będą miały środkowy panel dzielony na 2 części. Podobnie jak w modelu Klasik:

http://www.klimek-klus.com/img/modele/d_klasik.png

ale będą hmm odrobinę bardziej 'nowoczesne' ;) ale w dalszym ciągu 'klasyczne' ;)

Drzwi wejściowe - standardowe antywłamaniowe w paskudnym rudym kolorze, które obecnie są potraktowane czarną farbą tablicową - z efektu jestem bardzo zadowolona, niemniej rozważam przemalowanie ich na szaro, również przy użyciu, a jakże ;), tablicówki - maluje się bardzo prosto, szybko i sprawnie :)

problem mam z wyborem klamek do drzwi wewnętrznych - na pewno będą na okrągłym krótkim szyldzie, chromowane... i tyle ;) najbliższy weekend upłynie mi na poszukiwaniach tych idealnych. A może możecie polecić jakaś sprawdzonego producenta?

Dzięki za podrzucenie pomysłu z ażurową ściną :) ale obawiam się, że ten pomysł nie przejdzie. Poza tym obawiam się nieco dodatkowego 'wzoru' w tak niedużym wnętrzu.

może to i racja :)

pomysł z wyrysowanym stołem super.. dołóż do tego jeszcze jakieś kartony i zobacz, ale wydaje mi się, że miejsca będzie dość.... najwyżej rozglądniesz się za mniejszym stołem, za to rozkładanym ;)

drzwi super (mnie bardziej chwytają za serce pierwsze)

pozdrawiam serdecznie :)

chwilowy przestój, czy raczej etap składania ostatnich zamówień - wanna, stelaż podtynkowy, misa wc, baterie, okap, zlew, oprawy wpuszczane... uch sporo tego ;) obym nie zapomniała o niczym ;)

skoro wspomniałam o wc to w tej kwestii mam mały dylemat. Moim faworytem jest Villleroy&Boch model subway bądź nowszy model subway 2.0. Ze względu na ich obły kształt. Brak 'dziur' na śruby idealnie pasują do mojej wizji łazienki ;) Niemniej w sieci jest niewiele opinii na temat tych wc-tów, a jeśli już to skrajne. Zastanawia mnie ich funkcjonalność - gdzieś czytałam, że ze spłukiwaniem zawartości bywa różnie :confused: Oraz utrzymanie ich czystości - cho ze względu na klasę producenta wdaje się że w ej materii nie powinno być wątpliwości...

Może ktoś ma takowe u siebie? i podzieli się wrażeniami ?;)

chwilowy przestój, czy raczej etap składania ostatnich zamówień - wanna, stelaż podtynkowy, misa wc, baterie, okap, zlew, oprawy wpuszczane... uch sporo tego ;) obym nie zapomniała o niczym ;)

skoro wspomniałam o wc to w tej kwestii mam mały dylemat. Moim faworytem jest Villleroy&Boch model subway bądź nowszy model subway 2.0. Ze względu na ich obły kształt. Brak 'dziur' na śruby idealnie pasują do mojej wizji łazienki ;) Niemniej w sieci jest niewiele opinii na temat tych wc-tów, a jeśli już to skrajne. Zastanawia mnie ich funkcjonalność - gdzieś czytałam, że ze spłukiwaniem zawartości bywa różnie :confused: Oraz utrzymanie ich czystości - cho ze względu na klasę producenta wdaje się że w ej materii nie powinno być wątpliwości...

Może ktoś ma takowe u siebie? i podzieli się wrażeniami ?;)

ja mam, ale jeszcze nie jest użytkowany, więc niestety nie pomogę:)

W dalszym ciągu mam wątpliwości co do zabudowy TV i oświetlenia.

Może zamiast zabudowy do sufitu jednak komoda? Ta na wizkach poniżej ma 180cm i długości 45cm szerokości

http://1.bp.blogspot.com/-In1CglpPR20/VRhga5IVQuI/AAAAAAAACWM/cvqdssMMAv0/s1600/o%C5%9Bwietlenie3_2a.png

http://4.bp.blogspot.com/-7E_YAmgnlIU/VRhgdAB1nDI/AAAAAAAACWk/Zblug0xc2hg/s1600/o%C5%9Bwietlenie3_6a.png

Kolejna sprawa to oświetlenie. Nad sofą oraz wzdłuż ściany z oknem rozmieszone są:

http://www.aquaform.pl/images/products/278/45811.jpg

Na ścianie z TV brak kinkietów

Lampa nad stołem to kolejna zagwozdka... z racji że stół może nieco wyjeżdżać, szczególnie jeśli byłby rozkładany, lampa raczej nie może być typowym zwisem. Najlepiej na ruchomym ramieniu coś w stylu:

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/1111/lampa-wiszaca-eleni-z-przegubowym-ramieniem-6054631.jpg

Najlepiej:

http://lampalampa.pl/wp/wp-content/uploads/2011/06/kw.jpg

Ale Artemide to tanich nie należy...

Może ktoś podrzuci jakąś sugestię co do koncepcji oświetlania? szafki/zabudowy TV? :rolleyes:

W dalszym ciągu mam wątpliwości co do zabudowy TV i oświetlenia.

Może zamiast zabudowy do sufitu jednak komoda?

:yes::yes:

jestem za :)

bez stałej zabudowy to miejsce ma szansę ewoluować ;) wraz z nowymi pomysłami i inspiracjami...(mam na myśli, że łatwiej będzie rózne pomysły wcielić w życie :D )

no i robi się lżej....

no i można przesuwać ;)

mam stałą zabudowę i wiem jedno... nigdy więcej!

chcąc się jej pozbyć muszę wymienić całą podłogę na parterze... :bash: ( koszty niewspółmierne :o )

ja jestem za komodą ;)

Hello:bye:

chociaż bardzo mi się ten pomysł z zabudową i kinkietami po bokach podoba, to nie sposób nie zgodzić się z Catti:)

może faktycznie lepiej jak tv będzie na komodzie.

Nad stół Artemide byłoby idealne, ale myślę,że można znaleźć jakiś zamiennik, Zaraz poszukam:)

Mata, dzięki Kochana, ale jest niestety za mała, zresztą Subby'ego swego czasu wrzuciłam u Ciebie w wątku jak była mowa o lampa na wysięgniku ;)

witam serdecznie, aktualnie stoję przed wyzwaniem urządzenia niewielkiego mieszkania (2 pokoje z aneksem kuchennym) i przeszukując muratora w celu odnalezienia wątków ze stylem skandynawskim, minimalistycznym trafiłam tutaj :-) widzę że będę mogła zaczerpnąć troszkę inspiracji. interesuje mnie szczególnie temat drzwi i oświetlenia. niestety mam bardzo ograniczony budżet i pewnie zdecyduję się na jakieś drzwi supermarketowe, ale chciałam zapytać o wycenę drzwi robionych na zamówienie przez stolarza, jakiego rzędu to jest koszt? Potrzebuję również tylko 2 par - do sypialni i łazienki. pozdrawiam

witam serdecznie, aktualnie stoję przed wyzwaniem urządzenia niewielkiego mieszkania (2 pokoje z aneksem kuchennym) i przeszukując muratora w celu odnalezienia wątków ze stylem skandynawskim, minimalistycznym trafiłam tutaj :-) widzę że będę mogła zaczerpnąć troszkę inspiracji. interesuje mnie szczególnie temat drzwi i oświetlenia. niestety mam bardzo ograniczony budżet i pewnie zdecyduję się na jakieś drzwi supermarketowe, ale chciałam zapytać o wycenę drzwi robionych na zamówienie przez stolarza, jakiego rzędu to jest koszt? Potrzebuję również tylko 2 par - do sypialni i łazienki. pozdrawiam

Wycenę wysłałam na PRIV :) niemniej to dość znaczący koszt w moim budżecie i drzwi marketowe zapewne wyjdą duuużo taniej.