safemode 21.01.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Witam. Proszę o poradę. Od niedawna mój kocioł Keller KWP 25 spala eko-groszek jak w temacie i na zdjęciu. Od prawej strony, tej bliższej podajnika wszystko wygląda ok, po lewo węgiel wygląda na niedopalony. Zdarzają się kawałki nietknięte płomieniem. Popielnik zapełnia się po jednym dniu. Jest jakby więcej pyłu. Eko-groszku nie zmieniałem (Ekoret) od października. Próbowałem różnych ustawień parametru dawkowania węgla (d) od 5 do 30, za każdym razem efekt taki sam jak na zdjęciu. Z przesłoną powietrza też kombinowałem, bez powodzenia. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/197277-dziwne-spalanie-eko-groszku-po%C5%82owa-retorty-ok-po%C5%82owa-niedopala/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts