mateuszjestem 21.01.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Witam serdecznie,jest to mój pierwszy post na tym forum,a pragne usłyszeć opinie fachowców.Mieszkam w dość starym już domu,miałem problemy z jego ociepleniem,piec już nie dawał rady.Postanowiłem wyrzucić z niego grzejnik razem z rurami i postawić kominek bo akurat mam połączenie z kominem.Kominek już stoi,brałem najmniejszy z castoramy za 900 zł nie pamiętam ile już kw miał.Pokój ma 22 m2 i usytuowany jest na rogu na 1 piętrze budynku.Od północy i zachodu jet goła ściana.Ściana jest gruba i zriobiona z cegły.Nad sufitem jest strych,dach oczywiście nieocieplony z powodu braku funduszy. Kominek stoi ze wschodniej strony.Za ścianą na której jest kominek moja ciocia walczy z wilgocia.więc tą ścianę chciałbym zostawić odsłoniętą.Mam pytanie czy zastosować w tym przypadku wełne,czy może bloczki multipor/climapor.Zależy mi na tym aby nie tracić na metrażu.Obecnie jestem w anglii,przyjeżdżam kilka razy do roku,w zimie pokój stoi nieocieplany.za remont chciałbym się zabrać w marcu i wrócić na stałe w przeciągu dwóch lat.Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszjestem 21.01.2015 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Czy może lepiej poczekać ze 3 lata i ocieplić ścianę od zewnątrz styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 21.01.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Nie radzę ocieplać od wewnątrz. lepiej poczekać, nagromadzić funduszy i ocieplić z zewnątrz wełną bądź styropianem. To, że Pana Ciocia walczy z wilgocią to skutek złej wentylacji bądź przemarzania.Warto by też docieplić strop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts