Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Docieplenie pokoju od wewnątrz z kominkiem w środku.

mateuszjestem

Recommended Posts

Witam serdecznie,jest to mój pierwszy post na tym forum,a pragne usłyszeć opinie fachowców.

Mieszkam w dość starym już domu,miałem problemy z jego ociepleniem,piec już nie dawał rady.

Postanowiłem wyrzucić z niego grzejnik razem z rurami i postawić kominek bo akurat mam połączenie z kominem.

Kominek już stoi,brałem najmniejszy z castoramy za 900 zł nie pamiętam ile już kw miał.

Pokój ma 22 m2 i usytuowany jest na rogu na 1 piętrze budynku.Od północy i zachodu jet goła ściana.

Ściana jest gruba i zriobiona z cegły.Nad sufitem jest strych,dach oczywiście nieocieplony z powodu braku funduszy. Kominek stoi ze wschodniej strony.Za ścianą na której jest kominek moja ciocia walczy z wilgocia.więc tą ścianę chciałbym zostawić odsłoniętą.

Mam pytanie czy zastosować w tym przypadku wełne,czy może bloczki multipor/climapor.

Zależy mi na tym aby nie tracić na metrażu.

Obecnie jestem w anglii,przyjeżdżam kilka razy do roku,w zimie pokój stoi nieocieplany.

za remont chciałbym się zabrać w marcu i wrócić na stałe w przeciągu dwóch lat.

Dziękuje za pomoc.