Jari40 21.01.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 W pierwszym poście witam wszystkich forumowiczów. Chciłbym prosić was o porade odnośnie pokoju z aneksem wkleiłem zdjęcie z painta, więc proszę o wyrozumiałość bo to będzie mój pierwszy projekt i remont. A więc tak: 1- to są drzwi wejściowe 2- drzwi do pokojów 3- tu będzie sypialnia z balkonem 4- łazienka 5- otwarta kuchnia 6- z lewej ( tu był korytarz) 6- z prawej ( tu był mniejszy pokój) Jest to mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i moje pytanie do was, czy takie projekty się robi, gdzie się wchodzi drzwiami wejściowymi nr 1 z klatki schodowej i widać od razu salon z kuchnią, powiem szczerze że takich nie widziałem a kilka dni obserwuję. Proszę o waszą poradę i będę wdzięczny za wasze wypowiedzi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 21.01.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Jari40 - a ścianki nie można przy wejściu zrobić? Ścinki już wyburzone? Wrzuć wymiary mieszkania, wielkości okien, usytuowanie drzwi to łatwiej będzie radzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jari40 22.01.2015 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam ana289, dzięki za odpowiedź , co do ścian to jeszcze nie mam zburzonych, mam takie plany bo tak praktycznie ten mały korytarz nie jest mi w cale potrzebny. Dzisiaj jestem na wyjeździe więc jutro postaram się wrzucić wymiary. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jari40 23.01.2015 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Witam. Wkleję plan rozmieszczenia pomieszczeń, lecz tylko w 2D bo nie wiem jak ustawić 3D. 1,2,3- Pokój, kuchnia, korytarz pomieszczenia które chcę zrobić w całość jako aneks 4 - łazienka 5- sypialnia z balkonem 6- pokój mały tu chcę zrobić garderobę 7 - sypialnia nie opisany to WC Co o tym myślicie ? może być taki układ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.01.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Szkoda że nie ma zaznaczonych okien,ilu pokoi potrzebujecie.Przy wejściu brak miejsca na zostawienie okrycia,butów i miejsca na szafę.Ja bym tutaj zrobiła rewolucję np http://static.pokazywarka.pl/i/5531670/931953/thfuyiu98.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/5531789/529247/gghyuiu.jpg Edytowane 23 Stycznia 2015 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jari40 23.01.2015 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Witam, niestety takiej rewolucji nie mogę zrobić, ponieważ to jest mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i tylko pomieszczenia 1,2,3 mogę połączyć, bo tam są tylko ściany działowe, 7 to jest pokój córki, miejsce na zostawienie okrycia,butów i miejsca na szafę myślałem o małym pokoju nr 6. Co o tym ustawieniu myślicie ? mam małe wątpliwości co do wejścia do mieszkania, że jak się wchodzi to od razu widać kuchnie z pokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja bym zostawiła małą ściankę przy samym wejściu (i już listonosz nie zagląda) - cofnęłabym ją trochę, żeby było miejsce na kurtki dla gości i codzienne obuwie. Dalej przestrzeń otwarta - aczkolwiek nie jest duża. Nic więcej nie ustawię, bo nie wiem, gdzie masz okna.http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zps49ea717c.jpg Trochę szkoda metrów małego pokoju na garderobę - chyba, że zagospodarujecie tak dużą (nie wiem, jakie są Wasze potrzeby).Jesteś pewien, że pomieszczeń 5 i 6 nie możesz zburzyć? (na rysunku też mają działowe ścianki;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jari40 23.01.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Okno w kuchni 3 ma szerokość 125 cm i zaczyna się od ściany 35 cm, natomiast okno w pokoju 2 ma szerokość 206 cm i również zaczyna się od 35 cm. 1 zestaw TV. Co myślisz o tym zestawieniu ? Dla mnie to raczej bez różnicy co do otwartej przestrzeni ale żona lekko marudzi, że jak to będzie wyglądać jak goście przyjdą a nie chcę ją tak mocno przekonywać, bo jak się jej nie spodoba to będzie sapać że to moja wina i ja ją na to namówiłem i znowu będzie remont he he . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Powiem jari tak - rozumiem potrzebę przestrzeni - zwłaszcza, że przestrzeń 21m nie jest ogromna;) Ja bym się gości nie bała - przychodzą zaproszeni, jesteście przygotowani, itd. Bardziej by mnie martwił taki listonosz gapiący się do domu. Ale i to można przeżyć, jeśli się chce poprawić sobie warunki.Znam kilka mieszkań bez korytarzy, najważniejsze w nich to miejsce na kurtki i buty (żeby nie były kątem w salonie). Jeśli możecie przeznaczyć na to pokój nr 6 to ja bym się nie zastanawiała:) Nie bardzo ogarniam wejście do Twojej córki - musi otworzyć pomieszczenie 6 z ubikacją i stamtąd wchodzi do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jari40 23.01.2015 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 To znaczy, do pomieszczenia 6 wchodzi się tam gdzie kiedyś były drzwi ale je wywaliłem i to był taki mały korytarzyk połączony z tym większym co był w kształcie L tylko odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 czyli drzwi do pokoju 6 zza wc, a do córki z korytarzyka, tak?Jeśli tak - to super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jari40 24.01.2015 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Tak ana289, dzięki za zainteresowanie i za pomoc, jutro żonkę namówię i będzie ok . Mam nadzieję że to nie będą ostatnie moje posty na tym forum bo jeszcze dużo pracy przede mną, i dużo pytań o porady.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts