konrad_gom 21.01.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Witam,Chcę kupić działkę pod budowę domu. Mam pewną ofertę, która ma wydane warunki zabudowy na dom do 160m^2 i garaż do 60m^2. Dostęp do drogi, media itd. wszystko jest.Jednak chyba tylko jedna część działki przeznaczona jest pod zabudowę (ŁIII) i z 25arów robi się tylko ok. 5,8ara --> link poniżejCzy na pastwiskach trwałych (PSIV) nie można nic postawić ani położyć na ziemi kostki? Jak to wygląda?http://s10.ifotos.pl/img/Przechwyt_wraspwq.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 22.01.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam, Chcę kupić działkę pod budowę domu. Mam pewną ofertę, która ma wydane warunki zabudowy na dom do 160m^2 i garaż do 60m^2. Dostęp do drogi, media itd. wszystko jest. Jednak chyba tylko jedna część działki przeznaczona jest pod zabudowę (ŁIII) i z 25arów robi się tylko ok. 5,8ara --> link poniżej Czy na pastwiskach trwałych (PSIV) nie można nic postawić ani położyć na ziemi kostki? Jak to wygląda? http://s10.ifotos.pl/img/Przechwyt_wraspwq.png prawdopodobnie część gruntu została wyłączona z produkcji rolnej i jest pod zabudowę - to akurat dobrze bo za części rolne będzie inny podatek. Teoretycznie na chwilę obecną z gruntami ornymi nic nie możesz zrobić chyba że przekwalifikujesz. Te rzeczy ustalisz jednak tylko w urzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad_gom 22.01.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Dokładnie, część gruntu została wyłączona z produkcji rolnej.Grunty orne mogą zostać, a chodzi mi o pastwiska trwałe IV - dziwny kawałek ziemi wyłączony z budowy póki co. Chodzi mi o to czy na tym kawałku coś można będzie wybudować, drogę jakąś chociaż. Klasa gruntu 4, więc z przekształceniem będzie jakiś problem? Jednak te niecałe 6 arów pod zabudowę to troszkę mało, dlatego pytam o te pastwiska, grunty orne spokojnie mogą zostać. Proszę o odpowiedź. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez konrad_gom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 25.01.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Dokładnie, część gruntu została wyłączona z produkcji rolnej. Grunty orne mogą zostać, a chodzi mi o pastwiska trwałe IV - dziwny kawałek ziemi wyłączony z budowy póki co. Chodzi mi o to czy na tym kawałku coś można będzie wybudować, drogę jakąś chociaż. Klasa gruntu 4, więc z przekształceniem będzie jakiś problem? Jednak te niecałe 6 arów pod zabudowę to troszkę mało, dlatego pytam o te pastwiska, grunty orne spokojnie mogą zostać. Proszę o odpowiedź. na to pytanie niestety musisz się udać do gminy bo zależy to od zbyt wielu uwarunkowań. Jezeli chodzi Ci tylko o drogę to z tym nie ma problemu utwardź jedynie grunt jak robi nieoficjalnie 90 % właścicieli - pytanie do czego ma być ta droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad_gom 21.03.2015 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Okazało się, że można się budować na całości działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts