Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała kuchnia w bloku- prosze o pomoc w aranżacji

neris

Recommended Posts

Gdyby ktoś miał ochotę i większe (niż ja) zdolności w kwestii zaaranżowania kuchennego wnętrza to będę wdzięczna za podpowiedzi.

Okno jest na całej długości ściany. Kaloryfer po prawej stronie (pod oknem) ale w razie potrzeby będzie przeniesiony.

Napisałam, że ściana ma dł.168-178, bo chciałabym ją zrównać ze ścianą z przedpokoju powiększając otwór wejściowy (drzwi nie będzie) i wtedy byłaby o 10cm krótsza (=168cm) . Nie podjęłam jeszcze decyzji- zależy od tego co wymuszą wymiary mebli.

Przy oknie w miarę możliwości chciałabym blat, przy którym mogłyby usiąść 2 osoby. Nie planuję zmywarki.

Przepraszam ze to tylko obrazek w Paint' cie, ale jestem cieniasem jeśli chodzi o programy do aranżacji :)

http://pics.tinypic.pl/i/00622/qndeu1ur02h1_t.jpg

kuchnia.jpg

Edytowane przez neris
załączenie lepszego zdjęcia

Bardzo dziękuję alicyja! Nie napisałam wcześniej, że aktualnie rury od zlewu są na ścianie 168-178. Wolałabym uniknąć przesuwania ich aż pod okno. Gdyby jednak okazało się, że nie wiąże się to z dużymi kosztami wybrałabym Twój drugi pomysł. Tylko że wtedy ilość szafek wydaje się bardzo ograniczona...

Czy wg Was Czy Waszym zdaniem opcja z oddzielnym blatem i zabudowa tak jak poniżej jest do zaakceptowania?

24e17bd.jpg

Edytowane przez neris

neris - bardzo mało blatów, szkoda tej pustki pod oknem.

Najlepsza 3 wersja alicyji, tylko nie wiem, jak z dostępnością szafki narożnej 80x80 - typowe są na 90x90. Dałabym więc lodówkę, szafkę narożną 90x90 ze zlewem, dalej 40 i znów 90x90 i zabudowa pod oknem. Ponoć na indukcji można gotować przy oknie - jeśli tak, to w miejscu zlewu dałabym płytę;) siedzisz na stołku i smażysz naleśniki:)

Jeśli nie, to płyta pod ścianą a pod oknem długi roboczy blat - kuchnie masz malutką więc i tak się nie nachodzisz lodówka-blat:)