Lion46 22.01.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Witam serdecznie. Ponieważ nie znalazłem odpowiedniego działu,postanowiłem swoje pytanie zadać tutaj. Mam domek letniskowy zbudowany z cegły żabinki. Grubość ściany to 10 cm. Wewnątrz panuje duża wilgotność ze względu na to,że nikt tam w zimie nie mieszka. Czuć intensywny zapach zgnilizny. Zamierzam ocieplić ściany i zamontować kominek co mogłoby mi umożliwić przebywanie w nim przez okres zimy. Mam jednak pytanie. Czy muszę robić dylatację w tak cienkich ścianach,czy wystarczy zamontować wentylację mechaniczną i dobrze przegrzać domek od wewnątrz przed izolacją domku styropianem ? Domek będzie ocieplony styropianem grubości 15 cm,ale jeśli pozostawię w nim wilgoć to i tak wszystko szlag trafi. Jaki preparat zastosować na pleśń na ścianach i na posadzce ? Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Lion46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lion46 23.01.2015 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Widzę mnóstwo odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.01.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 dyletację To chyba słowo klucz do Twojego pytania, tylko co to znaczy? Co masz zamiar zrobić w tej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 23.01.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Lion46 dylatacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lion46 25.01.2015 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) [Pewien fachowiec powiedział mi ,że muszę ponacinać cegły ... Po to aby mogła się wydostawać wilgoć przez ściany. Edytowane 1 Lutego 2015 przez Lion46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts