elfika 23.01.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 okazuje się, że marne ze mnie zwierze internetowe, a forumowe to już w ogóle i do tego nie ogarniam dziennika budowy. ale to szczegół zatem dziergać będę tutaj. póki co rzadko. w planach z7 środek zmian, poza tymi krzywymi czerwonymi krechami, nie przewiduję na chwilę obecną czekamy na podział działki, bez tego nie ruszam palcem. mam tu na myśli zakup projektu, papierzyska w starostwie, adaptacje i takie tam. nie, no. dobra. wykonawca, bloczki, blachodachówka, rodzaj ogrzewania, gresy, glazura (czeka od 4 lat ), kuchnia i jeszcze parę pierdół. także zapraszam serdecznie w me skromne kąty. nie ukrywam, że mam nadzieję na merytoryczne i psychiczne wsparcie. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 23.01.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 WitamJestem pierwszaTrzymam kciuki za Waszą budowę Domek będzie przytulny i elegancki w swojej prostocie będę zaglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 24.01.2015 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 hej, hej. rozgość się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasika007 24.01.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Również będę śledziła Twój dziennik. Trzymam kciuki i życzę cierpliwości przy papierologi Zapraszam do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 25.01.2015 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 powitał u Was też tak zimno i śnieżno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 25.01.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 witam tak u mnie sypie caly czas jestem z okolic wisly -ustron -skoczów beskidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 25.01.2015 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 jestem z okolic wisly -ustron -skoczów beskidy o mamo, ale musisz mieć piękny widok z okien normalnie zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 25.01.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 To ja też się melduję, a co mi tam . Nie jestem pewien czy merytorycznie, a tym bardziej psychicznie bedę mógł jakoś pomóc, ale jakby coś to dam z siebie wszystko . Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 25.01.2015 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Cześć Atrix! czy ja dobrze kojarzę, że już jedną budowę z7 u Front'a wspierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 25.01.2015 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 muszę się do czegoś przyznać... nie jestem typową babą... nie kręcą mnie babskie zakupy, ciuchy mi nie poprawiają nastroju. na mnie kojąco działa szperanie w tematyce budowlanej, robienie wizualizacji kuchni.... nawet przeliczanie bloczków ytonga vs.solbet... nawet remonty w wynajmowanym mieszkaniu własnymi rencami robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 25.01.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Cześć Atrix! czy ja dobrze kojarzę, że już jedną budowę z7 u Front'a wspierasz? Co to za wsparcie?! Krzątam się to tu , to tam i wtrybiam swoje trzy grosze . Może i coś tam podpowiem ale i sam otrzymuję cenne wsparcie techniczne i mentalne od dzielnych forumowiczów. Niech moc będzie z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 25.01.2015 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 dobra. muszę się odstresować po zapisach na seminarium magisterskie. tym razem zawiesiłam się ja, ale dałam radę małżu trochę naburmuszony, bo go wyciągnęłam z wyra coby też się zapisał ... jakby się kto pytał to studiujemy razem zatem wrzucam googlowy rzut na działkę 42ar do podziału. na trzech. martwi mnie tylko jedna rzecz... mianowicie działka idzie troszkę w dół... nie wiem czy coś widać i... kiedyś tam wybijało wodę po zimie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 25.01.2015 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 eee. tu widać lepiej co myślicie:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.01.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam Ja również startuję w tym roku z budową z7 Nie chcę Cię martwić, ale u nas podział działki ciągnął się pół roku, działać zaczęliśmy w lipcu zeszłego roku a decyzja o podziale uprawomocniła się w grudniu... Działeczka ładna i prawie płaska. Skąd ta woda wybijała? Z kanalizacji? Też mnie nie kręcą babskie zapędy do biegania po sklepach i gmerania w ciuchach, wolę sobie półkę zrobić, zaprojektować kredens albo pomalować płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.01.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam. Warto zrobić badanie gruntu-przed zakupem działki-rozwieją się wątpliwości co do wody na działce.W naszym starostwie do PnB i tak trzeba zrobić te badania-a warto zrobić je jeszcze przed zakupem działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 26.01.2015 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Nie chcę Cię martwić, ale u nas podział działki ciągnął się pół roku, działać zaczęliśmy w lipcu zeszłego roku a decyzja o podziale uprawomocniła się w grudniu... Skąd ta woda wybijała? Z kanalizacji? na całe szczęście to nie kanalizacja tylko (chyba) wody gruntowe, bo coś tam w gminie było robione. jakiś rów melioracyjny zakopany??? nie pamiętam. Mother, i jeszcze mi powiedz, że masz goldena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 26.01.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Bejaro, my działki nie kupujemy, teściu nam, tfu- Małżowi, daje. Małżowa działka okazała się za mała, a ta jest teścia i jego braci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.01.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Elfika, jeśli mogę coś Ci doradzić, to gdy będziecie spisywać akt notarialny darowizny, to najlepiej gdyby notariusz w jednym akcie ujął darowiznę teść->syn i przekazanie majątku na współwłasność Twój mąż->Ty. Dzięki takiemu zapisowi będziesz od początku współwłaścicielką działki i jednocześnie nie będziesz płacić podatku w skarbówce. Rów na naszej działce mamy wzdłuż drogi i może dlatego nie stoi woda, ale z drugiej strony musimy się bawić w załatwienie i budowę wjazdu na działkę Wiadomo - kolejne koszty, no ale co zrobić, najważniejsze, że działki kupować nie trzeba było Nie, nie mam goldena Mam sukę owczarka podhalańskiego i adoptowanego psiego mixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfika 26.01.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Nie, nie mam goldena Mam sukę owczarka podhalańskiego i adoptowanego psiego mixa [ATTACH=CONFIG]300974[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300975[/ATTACH] słodziak! mój jak był mały to był notorycznie mylony z podhalańczykiem ten zapis w akcie to trzeba będzie cichaczem poczynić póki co to załamka. budowlaniec wstępnie ustawiony na maj (w planach wejście do domu na święta), do tego czasu trzeba ogarnąć kredyt. ja się pochlastam jak oni tego szybko nie ogarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.01.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Bejaro, my działki nie kupujemy, teściu nam, tfu- Małżowi, daje. Małżowa działka okazała się za mała, a ta jest teścia i jego braci... Fajnie tak dostać działkę, mimo że to trochę trwa,ale ile kasy zostaje w portfelu-czytałam że czasem w niektórych Starostwach w dwa mce można przeprowadzić podział.Może nie będzie tak żle. Wejść do domu to znaczy rozpocząć wykończeniówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts