Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miłoszówka-z7

Recommended Posts

:welcome:

okazuje się, że marne ze mnie zwierze internetowe, a forumowe to już w ogóle :lol2:

i do tego nie ogarniam dziennika budowy. ale to szczegół :cool:

zatem dziergać będę tutaj. póki co rzadko.

w planach z7

Z7_view2_1338_0_tl_normal.jpg

środek

Z7_rzut1_0_0_tl_normal.jpg

zmian, poza tymi krzywymi czerwonymi krechami, nie przewiduję :D

na chwilę obecną czekamy na podział działki, bez tego nie ruszam palcem. mam tu na myśli zakup projektu, papierzyska w starostwie, adaptacje i takie tam.

nie, no. dobra. wykonawca, bloczki, blachodachówka, rodzaj ogrzewania, gresy, glazura (czeka od 4 lat :lol:), kuchnia i jeszcze parę pierdół.

także zapraszam serdecznie w me skromne kąty. nie ukrywam, że mam nadzieję na merytoryczne i psychiczne wsparcie.

pozdrawiam!

Z7_rzut1_0_0_tl_normal.jpg

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

muszę się do czegoś przyznać... nie jestem typową babą...:oops: nie kręcą mnie babskie zakupy, ciuchy mi nie poprawiają nastroju. na mnie kojąco działa szperanie w tematyce budowlanej, robienie wizualizacji kuchni.... nawet przeliczanie bloczków ytonga vs.solbet... :oops:

nawet remonty w wynajmowanym mieszkaniu własnymi rencami robiłam :lol:

Cześć Atrix! czy ja dobrze kojarzę, że już jedną budowę z7 u Front'a wspierasz? :D
Co to za wsparcie?!:) Krzątam się to tu , to tam i wtrybiam swoje trzy grosze :D. Może i coś tam podpowiem ale i sam otrzymuję cenne wsparcie techniczne i mentalne od dzielnych forumowiczów. Niech moc będzie z nami :D

dobra. muszę się odstresować po zapisach na seminarium magisterskie. tym razem zawiesiłam się ja, ale dałam radę :cool: małżu trochę naburmuszony, bo go wyciągnęłam z wyra coby też się zapisał ... jakby się kto pytał to studiujemy razem :yes:

zatem wrzucam googlowy rzut na działkę :)

dzialka.jpg

42ar do podziału. na trzech.

martwi mnie tylko jedna rzecz... mianowicie działka idzie troszkę w dół...

nie wiem czy coś widać

dzialka2.jpg

i... kiedyś tam wybijało wodę po zimie....

Witam :)

Ja również startuję w tym roku z budową z7 :lol:

Nie chcę Cię martwić, ale u nas podział działki ciągnął się pół roku, działać zaczęliśmy w lipcu zeszłego roku a decyzja o podziale uprawomocniła się w grudniu...

Działeczka ładna i prawie płaska. Skąd ta woda wybijała? Z kanalizacji?

Też mnie nie kręcą babskie zapędy do biegania po sklepach i gmerania w ciuchach, wolę sobie półkę zrobić, zaprojektować kredens albo pomalować płot ;)

Nie chcę Cię martwić, ale u nas podział działki ciągnął się pół roku, działać zaczęliśmy w lipcu zeszłego roku a decyzja o podziale uprawomocniła się w grudniu...

:jawdrop:

Skąd ta woda wybijała? Z kanalizacji?

na całe szczęście to nie kanalizacja tylko (chyba) wody gruntowe, bo coś tam w gminie było robione. jakiś rów melioracyjny zakopany??? nie pamiętam.

Mother, i jeszcze mi powiedz, że masz goldena :)

Elfika, jeśli mogę coś Ci doradzić, to gdy będziecie spisywać akt notarialny darowizny, to najlepiej gdyby notariusz w jednym akcie ujął darowiznę teść->syn i przekazanie majątku na współwłasność Twój mąż->Ty. Dzięki takiemu zapisowi będziesz od początku współwłaścicielką działki i jednocześnie nie będziesz płacić podatku w skarbówce.

Rów na naszej działce mamy wzdłuż drogi i może dlatego nie stoi woda, ale z drugiej strony musimy się bawić w załatwienie i budowę wjazdu na działkę :roll: Wiadomo - kolejne koszty, no ale co zrobić, najważniejsze, że działki kupować nie trzeba było :)

Nie, nie mam goldena ;) Mam sukę owczarka podhalańskiego i adoptowanego psiego mixa :D

IMG_9152m.jpgMWSnap539.jpg

Nie, nie mam goldena ;) Mam sukę owczarka podhalańskiego i adoptowanego psiego mixa :D

[ATTACH=CONFIG]300974[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300975[/ATTACH]

słodziak! mój jak był mały to był notorycznie mylony z podhalańczykiem :D

ten zapis w akcie to trzeba będzie cichaczem poczynić ;)

póki co to załamka. budowlaniec wstępnie ustawiony na maj (w planach wejście do domu na święta), do tego czasu trzeba ogarnąć kredyt. ja się pochlastam jak oni tego szybko nie ogarną :bash:

Bejaro, my działki nie kupujemy, teściu nam, tfu- Małżowi, daje. ;)

Małżowa działka okazała się za mała, a ta jest teścia i jego braci...

Fajnie tak dostać działkę, mimo że to trochę trwa,ale ile kasy zostaje w portfelu-czytałam że czasem w niektórych Starostwach w dwa mce można przeprowadzić podział.Może nie będzie tak żle.

Wejść do domu to znaczy rozpocząć wykończeniówkę?