lukasz1984 24.01.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) - Tu był post ale już nie ma Edytowane 3 Lutego 2016 przez lukasz1984 KASUJE MOJE POSTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 24.01.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Ja wlewałem przez okna beton na ściany piwnicy,stopy pod słupy,chudy beton,strop piwnicy..nigdy nie stężał a czasem ponad godzinę żeśmy rozprowadzali w 2 osoby. Co do ceny,podzwoń,popytaj i wyrobisz sobie zdanie co do kosztów. Czasem taniej zapłacić firmie,niż rodzinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.01.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Chciałem zamówić gruszkę aby wlała trochę przez każde okna ale fachowcy powiedzieli że beton zwiąże zanim go rozprowadzą. zależy na jakim cemencie... fachowiec.. jak by pijaka nazwać specem od produkcji win .. Przyjdzie jakiś szaman, bo on robi; to jest jego jedyny argument w dodatku koronny i nie podlegający dyskusji. Na wylewkę weź normalny beton C20/25 oczywiście z W/C nie przekraczającym 0,5 najlepiej 0,4 i spokojnie koło 4 godzin można go urabiać. Konsystencja koło S2. Proszę o wskazówki jaki byłby koszt postawienia domu "Tuliusz" nie taki jak na projekcie bo wprowadziłem zmiany upraszczające projekt * bez balkonów * bez tarasów * bez schodów * bez kominka więc i odpada jeden komin * jedno okno w kuchni większe * bez okien w garażu a papiery Ty masz na takie zmiany ? Edytowane 24 Stycznia 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.01.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Pytałem tylko, ponieważ z Twojej wypowiedzi to pytanie chciało się zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.01.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Chciałem podkreślić że ekipa zrobiła mało postawili tylko ściany nośne strop i dach. Ta ekipa to mój Ojciec i jego 2 gamoni. Ojciec robi w budowlance non stop a mój dom stawiał około 9 miesięcy "z doskoku" kiedy nie miał innych zleceń, Ja mieszkam w UK więc mi to nie przeszkadzało ale za robotę z doskoku i dla własnego syna powinien chyba to zrobić taniej. Daj link do projektu, podaj kwotę ile zapłaciłeś ocenimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.01.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Firma zrobiła by pewnie taniej. Tatuś na parapetówę chyba nie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.01.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 35 tyś z tym że robił mi to ojciec z kolegą z którym robi cały czas + gość od przynieś podaj i betoniarki. Powiedziałbym cena rynkowa. Dla przypomnienia cenę za robotę ustalamy PRZED nie PO robocie. Jak widać również z rodziną a może zwłaszcza z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaco0l 25.01.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 35tyś za 150m2 muru? jeszcze tylko dodaj, że materiał też kupiłeś, to sie poskładam ; ) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.01.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Powiedziałbym cena rynkowa. Dla przypomnienia cenę za robotę ustalamy PRZED nie PO robocie. Jak widać również z rodziną a może zwłaszcza z nią. Rynkowa? Gdyby wszystko robili to ok. Ale czytając to co chwila - tego nie robili, tego nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.01.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Rynkowa? Gdyby wszystko robili to ok. Ale czytając to co chwila - tego nie robili, tego nie ... Chwila w pierwszym poście jest wyliczanka co zrobili i pisze tam że zrobili fundamenty, ściany, strop, i dach (bez pokrycia docelowego) do tego się odniosłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeB 25.01.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Tak zrobili tylko mury strop dach bez pokrycia. Bez scianek działowych i wylewki z chudego betonu. Mało tego Ojciec powiedział że ludzie się z niego śmieją bo wzieli za malo. Ja za Natalię ( 180m2 użytkowej) : ściany (komplet nośne + działowe góra/dół), strop monolit, kanalizę, zagęszczenie, chudziaka zapłaciłem 26 tys za robociznę i poza organizowaniem materiałów nic nie pomagałem. Ci ludzie to co najwyżej śmieją się z Ciebie - że ojciec Cię zgolił z kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.01.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Nie rozumie, to Tobie ojciec dom budował i jeszcze kasę brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 25.01.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Patrz post #10 - mi to bardziej wygląda na "ojciec biologiczny" niż "ojciec". Cóż, przypadek niestety nierzadki. Żeby daleko nie szukać - mój biologiczny wpędził nas (rodzinę) w długi, dziś to właściwe taka zemsta zza grobu, żeby dosadniej nie powiedzieć. Za to mój teściu - złoty człowiek, gdyby nie jego pomoc w budowie to bym tak daleko nie był. (ktoś może powiedzieć - teściu dla swojej córki pracuje - ale nie zgodzę się z tym, to po prostu tak facet i już). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.01.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Sorki ale forum jest ostatnim miejscem gdzie dorosły facet powinien się żalić na rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts