Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chudy beton - i mam kilka pytań o metody budowy i cennik wykonania

Recommended Posts

Chciałem zamówić gruszkę aby wlała trochę przez każde okna ale fachowcy powiedzieli że beton zwiąże zanim go rozprowadzą.
zależy na jakim cemencie... fachowiec.. jak by pijaka nazwać specem od produkcji win ..:lol2:

Przyjdzie jakiś szaman, bo on robi; to jest jego jedyny argument w dodatku koronny i nie podlegający dyskusji.

Na wylewkę weź normalny beton C20/25 oczywiście z W/C nie przekraczającym 0,5

najlepiej 0,4 i spokojnie koło 4 godzin można go urabiać. Konsystencja koło S2.

Proszę o wskazówki jaki byłby koszt postawienia domu "Tuliusz" nie taki jak na projekcie bo wprowadziłem zmiany upraszczające projekt

* bez balkonów

* bez tarasów

* bez schodów

* bez kominka więc i odpada jeden komin

* jedno okno w kuchni większe

* bez okien w garażu

a papiery Ty masz na takie zmiany ? Edytowane przez מרכבה

Chciałem podkreślić że ekipa zrobiła mało postawili tylko ściany nośne strop i dach. Ta ekipa to mój Ojciec i jego 2 gamoni. Ojciec robi w budowlance non stop a mój dom stawiał około 9 miesięcy "z doskoku" kiedy nie miał innych zleceń, Ja mieszkam w UK więc mi to nie przeszkadzało ale za robotę z doskoku i dla własnego syna powinien chyba to zrobić taniej.

Daj link do projektu, podaj kwotę ile zapłaciłeś ocenimy.

35 tyś z tym że robił mi to ojciec z kolegą z którym robi cały czas + gość od przynieś podaj i betoniarki.

Powiedziałbym cena rynkowa. Dla przypomnienia cenę za robotę ustalamy PRZED nie PO robocie. Jak widać również z rodziną a może zwłaszcza z nią.

Tak zrobili tylko mury strop dach bez pokrycia. Bez scianek działowych i wylewki z chudego betonu. Mało tego Ojciec powiedział że ludzie się z niego śmieją bo wzieli za malo.

Ja za Natalię ( 180m2 użytkowej) : ściany (komplet nośne + działowe góra/dół), strop monolit, kanalizę, zagęszczenie, chudziaka zapłaciłem 26 tys za robociznę i poza organizowaniem materiałów nic nie pomagałem.

Ci ludzie to co najwyżej śmieją się z Ciebie - że ojciec Cię zgolił z kasy.

Patrz post #10 - mi to bardziej wygląda na "ojciec biologiczny" niż "ojciec". Cóż, przypadek niestety nierzadki. Żeby daleko nie szukać - mój biologiczny wpędził nas (rodzinę) w długi, dziś to właściwe taka zemsta zza grobu, żeby dosadniej nie powiedzieć. Za to mój teściu - złoty człowiek, gdyby nie jego pomoc w budowie to bym tak daleko nie był. (ktoś może powiedzieć - teściu dla swojej córki pracuje - ale nie zgodzę się z tym, to po prostu tak facet i już).