mcgk 24.01.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam. Bez owijania w bawełnę. Drzwi (od pokoju) zamknięte były na klucz. Klucz zgubiłem, a do pokoju musiałem się dostać. Dostałem się na siłę i zamek wygląda teraz tak jak na zdjęciu. Czy jestem sam jakoś w stanie to naprawić? Jeśli tak to jak? Jeśli nie, to czy z pomocą fachowca (i jaka ew. cena), czy kompletnie będzie trzeba wymieniać zamek itp.? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.01.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Najtaniej i najlepiej IMHO - zdemontować klamkę i wykręcić całą kasetę zamka. Kupić nową kasetę - nie powinna być droga, jakieś 20-30 PLN. Złożyć w odwrotnej kolejności. Swoją drogą to ciekawe że poddał się zamek a nie drzwi, ale to dobrze dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.01.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Jak wyjmiesz już kasetę zamka rozkręć ja i obejrzyj może tylko prowadnica rygla do wyprostowania lub do wymiany tylko krzywka w którą wchodzi klamka. Jest ona z plastyku połączonego z metalem i zazwyczaj pęka nie trzymając cyngla.Może dobierzesz z innego zamka jak masz . Dzisiaj zazwyczaj wszystkie są robione pod jedno kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcgk 24.01.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Przyznam, że jestem zielony i chyba nie chce mi się kombinować. Przejadę się jutro do sklepu. Co mam dokładnie kupić? Wziąć ze sobą tą kasetę, pokazać im i kupić identyko? Czy nie robi to różnicy? W castoramie chyba powinni bezproblemowo mieć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.01.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Weź tą kasetę w całości do sklepu bo zamki mogą występować w różnych rozmiarach więc abyś uniknął uniknął ingerencji w płat drzwiowy weź i niech dobiorą identycznej wielkości, grubość, rozstaw .wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.01.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Wyjmij cały zamek z drzwi i idź z nim do sklepu. Koszt nowego zamka to 10-30zł max.Aby wyjąć zamek musisz zdemontować klamkę (rękojeść) i odkręcić 2 śruby od czoła zamka.Zamki zazwyczaj są nierozbieralne więc naprawa w 90% nie wchodzi w grę - poza tym to skórka za wyprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts