bols86 24.01.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Drodzy Forumowicze, nie ukrywam że mam w Was ostatnią nadzieję. Ostatniego czasu skompletowałem kafle, elementy armatury itp. do mojej nowej łazieneczki, jako że kafelkarz upierał się przy montażu brodzika postanowiłem spełnić jego prośbę i zakupić niski brodzik. Dzisiaj przy instalacji okazało się iż wylewka jest na tyle płytka że ani syfon ani brodzik przeze mnie zakupiony nie nie zda tutaj egzaminu. Problem polega na tym iż wysokość w posadzce mierzona od styropianu wynosi lekko ponad 7cm, nie byłoby by problemu gdyż syfon jaki zakupiłem posiada 6cm wysokości u podstawy, problem tkwi w brodziku który nie wiedzieć czemu też musi wejść w posadkę a to dodatkowe lekko ponad 2cm, jak łatwo policzyć daje nam to 8cm do rezerwacji w wylewce, pomyślałem OK przecież tam dojdzie jeszcze kafla która ma 1,1cm wysokości do tego klej i mamy to upragnione 8cm. Czar szybko prysł, okazało się iż nie może to być na styk-czy to prawda?. W ogóle zwróćie proszę uwagę na ten brodzik ROCA, kupując go kierowałem się rysunkiem technicznym na stronie producenta, jednak rzeczywistość okazała się zupełnie inna, nie wiedzieć czemu jego obramowanie nie styka się z ziemią a wisi w powietrzu, czy to oznacza że pod nim nie może być kafli?, będzie chyba trzeba specjalnie dla niego rąbać dużą dziurę, czy sa takie płaskie brodziki które po postawieniu dotykają całym obramowaniem podłoża?. Proszę pomóżcie, nie chce wysokiego 14 cm brodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts