Ifarrg 24.01.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Ehhh.... Mam dom z silikatu, nie zauważyłem, że 3 okna nie sa jeszcze podmurowane - poziomy dokąd trzeba podmurować są naniesione na ściany, ale fachmany zapomniały tego zrobić... Silikat jest twardy, nie będe ciął tego i podmurowywał silikatem. Wyjścia mam dwa. Zostawić jak jest, bo brakuje tylko 7 cm, albo podmurować suporeksem. Pytanie - poniewaz brakuje 7 cm, to czy taki poziom nie będzie powodowął pękania tego super miekkiego materalu podczas kotwienia? Albo mze inaczej - czy w tym miejscu zastoowanie suporeksu na silikat (nie zwiążę tego inaczej w rogach, jak tylko klejem) moze spowodowac jakies negatywne skutki w późniejszym etapie mieszkania? Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Ifarrg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 24.01.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Myśle że spokojnie możesz użyć suporeksu na silikat to tylko 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 24.01.2015 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 No też myślę, że powinno być ok... Już trochę mam paranoję , bo na wszystko muszę miec potwierdzenie... Ale jakoś wszędzie po jakims czasie potrafię dopatrzeć się błędów wykonawców, wiec wolę pytać zanim zrobię. Da rade przeciąc łatnie bloczek z suporeksu tak, żeby 7 cm uciąć? Mam 12 cm bloczki, a jedynym narzędziem jakim dysponuję, to płatnica... Chyba, że po prostu kupić bloczki 6 cm i olać cięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 24.01.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Moim zdaniem kup 6 cm bo to tylko 3 okna i raptem kilka sztuk będziesz mósiał kupić a ciąć wzdłuż i kupować piłę widiową mija się z celem , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts