Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zimne pokoje porady

Recommended Posts

W jaki sposób to zdjęcie pomoże na problemy autora wątku - czyli niedokończona budowa, "goły" strop, niewykończone i długo jeszcze niewykończone "poddasze"

i zimno w pokojach na parterze ?

to jest wyprowadzenie akurat przy dachu .. ale kładzenie wełny na stropie bo tak się "robi"

wełna jest tylko dawana ze względu na pracę konstrukcji, tj krokwi. na stropie nic takiego się nie dzieje, szczególnie żelbetowym.

Poddasze tu nigdy nie będzie wykończone bo to strych i będzie jeszcze więcej izolacji ...

Nu ładnie osobniku o nicku napisanym w dziwnym języku, już wiemy jaki masz ładny strych,

i strych będzie tylko strychem /oczywiście tak jak powinno być, OK/

ale proszę jeszcze raz - racz nam objaśnić jak twoje zdjęcie mają pomóc autorowi wątku - który tymczasowo

planuje mieszkać tylko na parterze, docelowo domek ma być z zamieszkanym poddaszem...

czyli mogę położyć wełnę na stropie ,jakiej wełny szukać jaką położyć ,jaka kupi. Rozumiem że potem mogę nią ocieplić dach i czy na wełnę coś położyć n.p folie

taką kup by potem ją użyć do ocieplenia połaci dachu

/by wedle producenta była do ocieplania właśnie poddaszy...

https://www.youtube.com/watch?v=zcKKDL_oq20

To o coś takiego chodzi, po prostu ta wełnę zostawiasz na stropie, potem kiedyś tam ją zużyjesz do ocieplenia dachu.

Np nie kupuj jakichś elewacyjnych czy stropowych - bo one są do innego stosowania...

Folię o ile już w ogóle kłaść, to pod wełnę raczej, jako paroizolację...

• 2 weeks później...

Z najwyższym obrzydzeniem odpisywałem Autorze wątku na twoje posty - w nieprawdopodobnie skandaliczny sposób napisane -

po 100 błędów ortograficznych w każdym. Ale zacisnąłem zęby - i uznając sprawę Twoich warunków życiowych za poważną

udzieliłem pewnych rad.

Ale skoro Ty jak się okazuje - nie opanowałeś też umiejętności czytania ze zrozumieniem - masz podane

rozwiązania na tacy - to wybacz - EOT.