מרכבה 27.01.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ale nie konieczna jest wełna na strop ..EPS i siatka też może być .. 3x10cm i rozwiązuje sprawę bardzo skutecznie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.01.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ale nie konieczna jest wełna na strop ..EPS i siatka też może być .. 3x10cm i rozwiązuje sprawę bardzo skutecznie .. Mógłbyś rozwinąć tą ideę 3x10 i siatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 27.01.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=94718&d=1326364435 tak jest wyprowadzone u mnie ..w sumie już nie u mnie bo u rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.01.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 W jaki sposób to zdjęcie pomoże na problemy autora wątku - czyli niedokończona budowa, "goły" strop, niewykończone i długo jeszcze niewykończone "poddasze" i zimno w pokojach na parterze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1970 29.01.2015 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 czyli mogę położyć wełnę na stropie ,jakiej wełny szukać jaką położyć ,jaka kupi. Rozumiem że potem mogę nią ocieplić dach i czy na wełnę coś położyć n.p folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 29.01.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 mozesz się też tym zainteresować (znalezione w innym wątku) http://www.isobooster.pl/zasada_dzialania.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 29.01.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 W jaki sposób to zdjęcie pomoże na problemy autora wątku - czyli niedokończona budowa, "goły" strop, niewykończone i długo jeszcze niewykończone "poddasze" i zimno w pokojach na parterze ? to jest wyprowadzenie akurat przy dachu .. ale kładzenie wełny na stropie bo tak się "robi" wełna jest tylko dawana ze względu na pracę konstrukcji, tj krokwi. na stropie nic takiego się nie dzieje, szczególnie żelbetowym. Poddasze tu nigdy nie będzie wykończone bo to strych i będzie jeszcze więcej izolacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.01.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Nu ładnie osobniku o nicku napisanym w dziwnym języku, już wiemy jaki masz ładny strych,i strych będzie tylko strychem /oczywiście tak jak powinno być, OK/ ale proszę jeszcze raz - racz nam objaśnić jak twoje zdjęcie mają pomóc autorowi wątku - który tymczasowoplanuje mieszkać tylko na parterze, docelowo domek ma być z zamieszkanym poddaszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.01.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 czyli mogę położyć wełnę na stropie ,jakiej wełny szukać jaką położyć ,jaka kupi. Rozumiem że potem mogę nią ocieplić dach i czy na wełnę coś położyć n.p folie taką kup by potem ją użyć do ocieplenia połaci dachu /by wedle producenta była do ocieplania właśnie poddaszy... https://www.youtube.com/watch?v=zcKKDL_oq20 To o coś takiego chodzi, po prostu ta wełnę zostawiasz na stropie, potem kiedyś tam ją zużyjesz do ocieplenia dachu. Np nie kupuj jakichś elewacyjnych czy stropowych - bo one są do innego stosowania... Folię o ile już w ogóle kłaść, to pod wełnę raczej, jako paroizolację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 29.01.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 o nicku napisanym w dziwnym języku, to tylko po hebrajsku znaczy mekava .. Jeśli zamierza mieszkać to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1970 11.02.2015 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Jaką grubość wełny proponujecie i jaka folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.02.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Z najwyższym obrzydzeniem odpisywałem Autorze wątku na twoje posty - w nieprawdopodobnie skandaliczny sposób napisane - po 100 błędów ortograficznych w każdym. Ale zacisnąłem zęby - i uznając sprawę Twoich warunków życiowych za poważną udzieliłem pewnych rad. Ale skoro Ty jak się okazuje - nie opanowałeś też umiejętności czytania ze zrozumieniem - masz podanerozwiązania na tacy - to wybacz - EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts