pruss 25.01.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam, wiem, ze ten temat był już niejednokrotnie poruszany....musze wybrać podloge do kuchni i mam kilka wątpliwości. Mieszkanie jest na parterze, wiec gres czy kamien w kuchni raczej odpada, bo dzieciaki jeszcze w fazie "podłogowej". Chciałam raczej zapytać o konkretny model podłogi, który już sprawdziliście w użytkowaniu. Co możecie polecić?Wstępnie wybrałam dwie podlogi 1:winnego Piazza 2:quick step impressive ultra...i mam pytania... ta podloga wineo pokryta jest zywica melaminowa...czy to nie jest szkodliwe?? dla dzieci zwłaszcza? (w moim mieszkaniu brak mozliowsci instalacji ogrzewania podłogowego)m czy ktoś testowal te panele? quick step impressive ultra, to nowość od 4 mc...wiec nie wiem, czy gra warta świeczki...i czy to nie bubel ..(moja pierwsza podloga z quick stpa raczej się nie sprawdzila, ale to było 6 lat temu i podobno teraz moja nowe technologie) a może polecicie inną podloge do kuchni i salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojbol 27.01.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 A może połóż zwykłą, drewnianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pruss 27.01.2015 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 A może połóż zwykłą, drewnianą? przecież taka podlga na pewno nie wytrzyma wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 27.01.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 przecież taka podlga na pewno nie wytrzyma wody Podłoga drewniana, np. dębowa, potraktowana lakierem poliuretanowym,spełni wszelkie wymagania. Będzie ciepła w dotyku, naturalna w wyglądzie, łatwa w utrzymaniu czystości. Jeżeli na taką podłogę wyleje się woda, to trzeba ja wytrzeć i to wszystko.Obecnie ponad dwie trzecie podłóg w kuchniach, to podłogi drewniane, szczególnie kiedy salon, aneks jadalny i pomieszczenie kuchenne stanowią jedną całość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scdom 05.02.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 http://www.spafloor.pl/produkty.htmlA może coś takiego? Znalazłam tę firmę ale nie znalazłam żadnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekolejniczak 05.02.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 również polecam to rozwiązanie, podłoga drewniana dobrze polakierowana nie będzie wsiąkać wody będzie ciepła a zarazem wytrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 05.02.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witam, wiem, ze ten temat był już niejednokrotnie poruszany....musze wybrać podloge do kuchni i mam kilka wątpliwości. Mieszkanie jest na parterze, wiec gres czy kamien w kuchni raczej odpada, bo dzieciaki jeszcze w fazie "podłogowej". Chciałam raczej zapytać o konkretny model podłogi, który już sprawdziliście w użytkowaniu. Co możecie polecić? Wstępnie wybrałam dwie podlogi 1:winnego Piazza 2:quick step impressive ultra...i mam pytania... ta podloga wineo pokryta jest zywica melaminowa...czy to nie jest szkodliwe?? dla dzieci zwłaszcza? (w moim mieszkaniu brak mozliowsci instalacji ogrzewania podłogowego)m czy ktoś testowal te panele? quick step impressive ultra, to nowość od 4 mc...wiec nie wiem, czy gra warta świeczki...i czy to nie bubel ..(moja pierwsza podloga z quick stpa raczej się nie sprawdzila, ale to było 6 lat temu i podobno teraz moja nowe technologie) a może polecicie inną podloge do kuchni i salonu? W części jadalnej kuchni mam parkiet a w części roboczej płytka korkowa grubości 4 mm i przyklejona do płyty OSB.Płytka jest winylowa na którą jest przyklejony fornir korkowy i powleczony warstwą pcv / nie jest to lakier /.8 lat temu kosztowało to 160 zł/m2. Płytka jest w wymiarze 30x30 cm. Podłoga jest cicha, ciepła i trwała.Płyta OSB była klejona w celu zrównania obu podłóg - 4+18 mm - korek = 22 mm - parkiet.Na połączeniu obu podłóg nie mam żadnej listwy łączeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 28.04.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witam Drewnianą podłogę można położyć na całej powierzchni mieszkania: kuchnia,łazienka, sauna, siłownia..., nie wszystkie gatunki drewna się nadają, i nalezy odpowiednio zabezpieczyć taki parkiet lub deski Z praktyki dodam ze z roku na rok wykonujemy coraz wiecej zleceń: "Kuchnia-Łazienka w drewnie" Pozdrawiam (dodam kilka zdjęć z realizacji: do tematu "drewniana podloga do kuchni ") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoryk 29.04.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Faktycznie drewno cieplejsze kiedy chodzi się na boso i cichsze. Zastanawiam się czy w kuchni można położyć drewno olejowane... zawsze się coś nachlapie i powoli będzie ta wilgoć odbarwiać olejowaną podłogę, ale może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kminek 30.04.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Drewniana podłoga w kuchni może być, ale pod warunkiem, że jest bardzo dobrze zaimpregnowana. Alternatywą są płytki imitujące drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April40 21.05.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 A myślicie, że drewniana podłoga olejowana da radę w kuchni? Rozważam taką opcję i szukam wszelkich za i przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.kozlowski 22.05.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Podłoga z naturalnego drewna chyba najlepiej sprawdzi się w kuchni. Pomyślałbym też o płytkach jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figluzz 25.05.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Moim zdaniem w kuchni najpraktyczniejsze są płytki, tylko takie dobrej klasy. Nie mam tu na myśli jakiś castoramowych z przeceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April40 10.06.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Najpraktyczniejsze na pewno są płytki, ale jednak drewniana podłoga po całości będzie u nas... ciężko ją nawet wydzielić, bo kuchnia jest otwarta na salon i nie ma wyraźnej linii oddzielającej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.02.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Drewniana podłoga to dobry pomysł. Zwłaszcza, że ma być położona w kuchni. Jeżeli nie płytki to podłoga drewniana, do tego piękne [sPAMER] drewniane. Odradzam natomiast panele podłogowe, które nie będą trwałe z uwagi na to, że w kuchni zawsze zdarza się wylać wodę na podłogę. Moja sasiadka od 10lat ma panele wkuchni....i nie dzieje się z nimi nic. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 23.02.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 ja tez zastanawiałam się nad deką olejowaną,a le zdecydowałam sie an nią do przedpokoju, bo ona jest samą w sobie ozdoba, a w kuchni chciałam żeby deska była dodatkiem a nie numerem jednen i wybrałam lite drewno, super się sprawdza, wiec moge polecić litą deskę jak coś. Jak dla mnie bez znaczenia czy lakierowana czy olejowana podłoga drewniana jest zawsze główną ozdobą wnętrza i wyznacza jego styl. I tak ma być nie inaczej. Co mas w kuchni za podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 28.02.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 A myślicie, że drewniana podłoga olejowana da radę w kuchni? Rozważam taką opcję i szukam wszelkich za i przeciw Też chętnie poczytam opinie użytkowników, bo również rozważam podłogę drewnianą w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkam34 08.05.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) W kuchni jak najbardziej można zrobic podłogę drewnianą, jeśli będzie dobrej jakości. ja też jakiś czas myślałam nad tą opcją, ale bałAm się, że w kuchni nie przetrwa drewniana podłoga. Jednak rozmawiałam z fachowacami z [sPAM] i oni zapewnili mnie, że coraz więcej osób decyduje się na takie rozwiązanie. Dalam się namówić i zamówiłam Edytowane 8 Maja 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 10.05.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 moim zdaniem płytki w kuchni jednak się lepiej sprawują, są bardziej odporne na garnki spadające z szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 16.05.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Garnki z reguły ustawiasz w dolnych szafkach więc nawet jak masz drewniane ręce to podłodze nic nie będzie, natomiast talerz czy filiżanka przy kontakcie z podłogą drewnianą ma szanse przetrwać. Jeśli patrzeć tylko z tej perspektywy to najlepsza będzie wykładzina dywanowa Kiedyś miałem kuchnię z panelami na podłodze, teraz mam płytki - po latach doświadczeń z różnymi podłogami wybrałbym... drewno olejowane, z wiekiem człowiek docenia naturalne piękno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.