Aneta101 26.01.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jakie są Wasze doświadczenia odnośnie szyb samoczyszczących w oknach dachowych? Bardzo proszę o Wasze opinie . Czy samoczyszcząca szyba rzeczywiście spełnia swoją funkcję, oczywiście nie oczekuję , że nie wymagają mycia w ogóle, ale może wystarczy jedno mycie zamiast trzech bo zabrudzi się wolniej? Czy warto trochę dopłacić, czy sobie darować ten gadżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.02.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Jak okno jest trudno dostępne to zdecydowanie warto. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 09.02.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Jakie są Wasze doświadczenia odnośnie szyb samoczyszczących w oknach dachowych? Bardzo proszę o Wasze opinie . Czy samoczyszcząca szyba rzeczywiście spełnia swoją funkcję, oczywiście nie oczekuję , że nie wymagają mycia w ogóle, ale może wystarczy jedno mycie zamiast trzech bo zabrudzi się wolniej? Czy warto trochę dopłacić, czy sobie darować ten gadżet? Witaj Aneta101, Szyba z powłoką samoczyszczącą daje komfort łatwiejszego utrzymania okna w czystości oraz zapewnia dobrą widoczność dzięki ograniczeniu roszenia od zewnątrz. A jak to działa w praktyce - wszelkie organiczne zanieczyszczenia powstałe na powierzchni szyby są usuwane/rozpuszczane pod wpływem opadu deszczu. Nie znaczy to, że nie trzeba okien myć wcale, ale znacznie wydłuża się okres pomiędzy jednym a drugim jego myciem, co w przypadku okien z utrudnionym dostępem (szczególnie wysoko zainstalowane) jest niezwykle wygodne. Polecam artykuł na e-dach pt. Jak działa szkło samoczyszczące. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 09.02.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Jeżeli to działa to na pewno jest warte uwagi, bo ja mam okna dachowe (jakieś zwykłe Velux) i jest je bardzo niewygodnie myć, a i brudzą się bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 10.02.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Jeżeli to działa to na pewno jest warte uwagi, bo ja mam okna dachowe (jakieś zwykłe Velux) i jest je bardzo niewygodnie myć, a i brudzą się bardzo szybko. Witaj JendrzejJawor, Chciałem dopytać odnośnie kwestii niewygodnego mycia naszych okien, bo zmartwiły mnie Twoje złe wrażenia. Okna są wyposażone w specjalną zasuwkę, gdzie po obróceniu skrzydła o 180 stopni blokujemy skrzydło i tym sposobem mamy obie ręce wolne do swobodnego mycia szyby. Polecam film instruktażowy pod linkiem: http://www.velux.pl/klienci/serwis/konserwacja/okna_do_poddaszy/gzl Czy mimo tej funkcji blokowania skrzydła miałeś trudności z myciem okna? Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts