ad_mar 02.02.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 200 i przed reku redukcja na 160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 07.02.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Panowie co robić na zdjęciach są filtry z nawiewow fakt że nie pamiętam czy może miesiąc mają lub 1.5 https://drive.google.com/file/d/0B65M8YcI46DOdGJrNlVtaUY4NkU/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/0B65M8YcI46DOOGUzRjVDejNQcUE/view?usp=drivesdkZrobilem dziś filtry z G4 bo tak tylko mam pod ręką ale sądzę że za duże będą opory może kupić jakiś inny tylko jaki? Mój instalator po obejrzeniu filmiku z wyciągu w kuchni nie ma czasu napisać mi ci mam zrobić i zabiegany się zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 07.02.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 po co pchasz dodatkowo te filtry do anemostatów jak masz w reku filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 08.02.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Bo nawet jak mam na reku to na nich też widzę brut i na zdjęciach widać wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 08.02.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Ale opory zwiększasz przez to, bez nich mógłbyś dać w reku G4+F7 i mieć lepiej przefiltrowane powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2017 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Zakupiłem komplet, jak przyjdą w środę to wrzucę parę fotek do dziennika Jak twoje stożki po dwóch miesiącach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 08.02.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 W reku mam kanapek z F7 i G4 plus na czerpni miałem F7 ale dziś zmieniłem go na G4 po 6 dniach https://drive.google.com/file/d/0B65M8YcI46DOb2dSTUh3YmVYRTA/view?usp=drivesdkChce po trzymać te na anemostatach może z tydzień żeby się po czyściły kanały jak w centrali jest kanapka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 08.02.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jak to jest z tymi filtrami..... mam reku Thessla Green Airpack 300. Zastanawiam się czy jeżeli kupie dwa takie filtry https://solisfiltry.pl/airpack-400.html czy pozniej wystarczy ze wymontuje zusyzty brudny filtr a w jego miejsce bede montowął filtr z rolki ? Czy tez mussze miec inny stelaż do montowania filtra z rolki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 hm, jeśli jesteś w stanie tak rozłożyć kasetę aby tam wepchnąć tkaninę to imo ja bym spróbował. Bo te ceny to takie trochę kosmiczne są. Ewentualnie jeśli by konstrukcja na to nie pozwalała ja bym zamówił kasetę zrobioną dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 08.02.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jak to jest z tymi filtrami..... mam reku Thessla Green Airpack 300. Zastanawiam się czy jeżeli kupie dwa takie filtry https://solisfiltry.pl/airpack-400.html czy pozniej wystarczy ze wymontuje zusyzty brudny filtr a w jego miejsce bede montowął filtr z rolki ? Czy tez mussze miec inny stelaż do montowania filtra z rolki ??? dokup same ramki CleanPad Frame do Airpacka i do nich filtry z rolki docinasz np. https://www.ecofanet.com.pl/ramki-wklady-filtry-plaskie-cleanpad-frame-do-airpack-300400500-p-3251.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.02.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Próbował może ktoś dać f9 za f7 http://allegro.pl/filtr-do-rekuperatora-f9-mata-wloknina-filtracyjna-i6606259628.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 09.02.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 to ja przekleję część swojego posta z dziennika: filtr C4 wyjęty z reku (dolot przez spore złoże GWC) po dłuższym czasie bez czyszczenia: natychmiast wymieniłem na F7... i tu efekt po tygodniu ferii (równo 7 dni). Wydatek powietrza zmniejszony do średnio 100m3/h (bo nas nie było w domu) - filtr nowiutki, snieżno biały vs ten po tygodniu... i test z odkurzaczem (zasysanie powietrza przez 2 min - wacik przyklejony do końcówki rury)- po lewej powietrze z zewnątrz, po prawej z wewnątrz domu: a tu dla porównania waciki z mieszkania koleżanki, wentylacja grawitacyjna... po prawej z domu: aż mi choinka zrejterowała, się wystraszyła i straciła wszystkie igły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.02.2017 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Ten test z dwoma domami z różną wentylacją też chciałem zrobić. Wynik powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 09.02.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 @crategus , podziękuj sąsiadom za ten syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.02.2017 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Tak się zastanawiam gdzie wy mieszkacie...? Mój filtr co się nim chwaliłem ponad tydzień temu dalej jest biały i nawet się nie odróżnia od świeżego śniegu...A te brudny co było widać na zdjęciach to nawet nie pamiętam kiedy był wcześniej wymieniany, z pół roku temu albo i więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 10.02.2017 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 jasiek, jak widać odbiegasz od średniej statystycznej na forum...ja też nie mam aż tak źle jak większość tutaj wkleja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.02.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Tak się zastanawiam gdzie wy mieszkacie...? Mój filtr co się nim chwaliłem ponad tydzień temu dalej jest biały i nawet się nie odróżnia od świeżego śniegu... A te brudny co było widać na zdjęciach to nawet nie pamiętam kiedy był wcześniej wymieniany, z pół roku temu albo i więcej ... Może zamiast f7 założyłeś g3 . Umnie też się pogorszyło po tygodniu f7 jest szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 10.02.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) Witajcie czy do Airpacka 300 stosować tylko filtry G4 czy też kombinować z innymi na przykład F7? (mam na mysli docinanie z rolki) W Airpacku 300 są dwa filtru w dwóch ramkach. Czy oba odpowiadaja za to samo? Czy tez jeden jest wstępny, a drugi wtórny? Pozdrav Edytowane 10 Lutego 2017 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 10.02.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 i jeszcze jedno pytanie - czy jako filtr G4 docinany z rolki wybrac włóknine o grubości 10 mm czy włóknine typu FL o grubości okolo 16 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 10.02.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 jeden filtruje powietrze z zewnątrz (czerpnia), drugi z domu (wywiew) żeby nie zasyfić wymiennika na czas zimowy i ten syf w powietrzu co mamy spokojnie możesz dołożyć F7 na czerpnie i mieć G4+F7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts