rwojtek 17.02.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 10L na dobę? Masz chyba ogromny nawilżacz. U Nas przyjęliśmy zasadę, że jak jest Nam za sucho, małżonka bierze się za mopa i "przelatuje" podłogę w całym domu na mokro. Na jakiś czas to pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.02.2017 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Na ogrzewaniu podłogowym przecież zawsze można postawić basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 17.02.2017 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Na ogrzewaniu podłogowym przecież zawsze można postawić basen Ee tam, podłoga jest zbyt zimna, aby mogło szybko parować z... basenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.02.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Chyba nie... Ten pyłek to pozostałości po odparowaniu wody z kranu... Używaliśmy takiego nawilżacza przez pewien czas i wymiękliśmy bo nie wyrobisz na wodę deminarelizowaną ... U nasz chodził na okrągło i wyparowywał ok 10L wody na dobę ale to wciąż było mało dla utrzymania komfortowej wilgotności ... Przyjęliśmy na klatę że przy niskich temperaturach zewnętrznych mamy bardzo niską wilgotność i tyle..., A nawilżacz wylądował na strychu... Hehe miałem podobnie, tyle, że 5 l na dobę szło i nawet kupowałem w promocji w marketach wodę w butlach po 5 litrów, potem nawilżacz spadł i się połamał, a zapas wody do żelazka został na kilka lat [kilka sztuk po 5l] - na szczęście ostatnio się przydaje do parowaru więc szybciej pójdzie. Ostatnio po ustawieniu rekuperatora na totalne minmum [15%] wilgotność wzrosła do szalonych 31% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.02.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 kojarzycie gdzie kupię eu7 lub hepa na m2 ? tak żeby mieli a nie mogli mieć na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 20.02.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 http://allegro.pl/mata-wloknina-filtracyjna-f7-filtr-do-rekuperatora-i6537963020.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisciasty 20.02.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Trzeba sobie kupić zestaw do produkcji tzw. "wody RO", czyli z filtrem osmotycznym. Potaniało toto mocno,a taka woda przydaje się do wszelkiej maści nawilżaczy, żelazek, mopów parowych i co tam kto sobie wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.02.2017 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 A jaki to ma związek z filtrami wentylacji mechanicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.02.2017 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Trzeba sobie kupić zestaw do produkcji tzw. "wody RO", czyli z filtrem osmotycznym. Potaniało toto mocno, a taka woda przydaje się do wszelkiej maści nawilżaczy, żelazek, mopów parowych i co tam kto sobie wymyśli. Przy marketowych cenach wody destylowanej nie warto - zobacz ile butli za to kupisz. Co do filtrów to zajrzałem dzisiaj do reku na F7 pod F5 na nawiewie i już poszarzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 20.02.2017 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Co do filtrów to zajrzałem dzisiaj do reku na F7 pod F5 na nawiewie i już poszarzał. Po ilu dniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 21.02.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Odpuściłem filtr na bazie węgla aktywnego. Zrobiłem w kasecie do reku filtr plisowany F9.Kaseta taka:http://e.allegroimg.pl/s400/16/58/52/59/23/5852592350 Dociąłem F9 w rozmiarze kasety x 5. Ułożyłem w harmonijkę. Zamiast tej kratki, użyłem kraty odgrodowej pszczelarskiej:http://apisklep.pl/130-home_default/krata-odgrodowa-wielkopolska-winidurowa.jpgDziała. Prawie nie czuć smrodu - 5 razy taka powierzchnia filtracyjna daje małe opory. Jednak jest i wada - po ok. 2 tygodniach filtr się przypchał, opory na reku wzrosły i wracam do kanapki: F4+F7 bez plisowania. Ogólnie jeśli ktoś ma miejsce, chęć do zabawy, to polecam zrobienie harmonijki. Może u Was zda egzamin i F7, u mnie harmonia z F7 nie zatrzymywała smrodu.Druga sprawa, że sąsiad z lekka się uspokoił z dymieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.02.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Po ilu dniach ? Po tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 21.02.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Po tygodniu. Foto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 22.02.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Odpuściłem filtr na bazie węgla aktywnego. Zrobiłem w kasecie do reku filtr plisowany F9. Kaseta taka: http://e.allegroimg.pl/s400/16/58/52/59/23/5852592350 Dociąłem F9 w rozmiarze kasety x 5. Ułożyłem w harmonijkę. Zamiast tej kratki, użyłem kraty odgrodowej pszczelarskiej: http://apisklep.pl/130-home_default/krata-odgrodowa-wielkopolska-winidurowa.jpg Działa. Prawie nie czuć smrodu - 5 razy taka powierzchnia filtracyjna daje małe opory. Jednak jest i wada - po ok. 2 tygodniach filtr się przypchał, opory na reku wzrosły i wracam do kanapki: F4+F7 bez plisowania. Ogólnie jeśli ktoś ma miejsce, chęć do zabawy, to polecam zrobienie harmonijki. Może u Was zda egzamin i F7, u mnie harmonia z F7 nie zatrzymywała smrodu. Druga sprawa, że sąsiad z lekka się uspokoił z dymieniem. zastanawiałeś się nad filtrem kieszeniowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.02.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 U mnie w tej chwili f3+f7+f9. Po założeniu f9 znacząco wzrosły opory jak grawitacja przeciągała trochę powietrza przy f3+f7 to z f9 już nie idzie. Jednak widzę że f9 zaczyna pomału szarzeć czyli f7 nie zatrzymuje wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 23.02.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 U mnie w tej chwili f3+f7+f9. Po założeniu f9 znacząco wzrosły opory jak grawitacja przeciągała trochę powietrza przy f3+f7 to z f9 już nie idzie. Jednak widzę że f9 zaczyna pomału szarzeć czyli f7 nie zatrzymuje wszystkiego. Heh, jakby zatrzymywal to po co F9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.02.2017 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Fakt głupio napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 05.03.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Witam . Widzę że nadal walka z brudnym powietrzem, u mnie w domu nadal walka z kurzem. Jeden kolega z tematu polecił kupić suszarkę do prania elektryczna bo z prania też jest dużo kurzu ale jeszcze nie zakupiłem , u mnie w domu jest tak ze wczoraj starte kurze z mebli i odkurzona cała chata a po nocy już widać na meblach kurz, na czerpni wymieniam co tydzień filtr g 4 a w centrali mam już na wlocie powietrza g4 i F7 miesiąca, mam wrażenie że z g4 wylatuja tak delikatne białe włoski i tego dużo widać na meblach, fakt że w domu są małe dzieci w ilości trzech sztuk :)ale dzieci same z siebie nie produkują kurzu jedynie może go przemieszczają w czasie biegania ale nie produkują proszę o jakieś rady co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.03.2017 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Kiedy się wprowadziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 05.03.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 4 lata temu w domu 100 % podłogówka i wszędzie płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts