kulibob 25.11.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 F7 po miesiącu. Całkiem ładnie wygląda. Nie najgorsze masz powietrze w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.11.2017 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Mam do Was pytanie. Czy filtry o których tu piszecie oprócz pyłów zatrzymują również smród dymu z rozpalanych pieców jaki każdego wieczoru unosi się po okolicy? Zmniejsza znacznie ale nie zatrzymuje całkowicie nawet f9 tego nie załatwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 25.11.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 fotohobbyBez nadruku zwykły z aledrogo. Moja ramka ma ok 26x18. kulibob Powietrze mam na razie nawet niezłe. Z zatrzymywaniem smrodku też tragedii nie ma. Wczoraj rano jak wróciłem do domu w okolicy waliło spalonym plastikiem/gumą. W domu nic nie śmierdziało. Wioskę wcześniej jadąc do domu czuć jak ludziska palą w piecach. Mam wrażenie, że jest mniej syfu niż w sezonie letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.11.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Sąsiad postanowił spalić ścięta trawę z całego sezonu, nie dało się w domu wytrzymać, wyłączyłem reku i trzeba bylo się ewakuować z budynku do wieczora. Nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie wciąż pała trawę gdy można ja za darmo oddać w PGkiM. Widać koszt transportu jest zbyt duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 25.11.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Sąsiad postanowił spalić ścięta trawę z całego sezonu, nie dało się w domu wytrzymać, wyłączyłem reku i trzeba bylo się ewakuować z budynku do wieczora. mentalność. u nas można oddać za darmo w workach i raczej nie ma z tym problemu.z Twojej strony też błąd - powinieneś najpierw zadzwonić po odpowiednie służby, a dopiero potem się ewakuować. inaczej do niektórych nie dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.11.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 (edytowane) Nie miałem z kim rozmawiać (inwestor przebywa za granicami kraju), trawę palili dzieci inwestorów. Następnym razem nie omieszkam poinformować właściwych osób za siatką o możliwości oddania trawy bez konsekwencji finansowych. Edytowane 25 Listopada 2017 przez Tomaszs131 Uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.11.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Nie wiem ja Wy to robicie, ze macie tak wysoką wilgotność powietrza w domu, u mnie jest poniżej 40 % Od wczoraj na nawiewie mam po raz pierwszy założony F7 może to coś zmieni. Ja też nie wiem - może pranie suszą i to stąd - u mnie jest suszarka kondensacyjna więc wodę z prania się wylewa do zlewu, a wilgotność w domu ostatnio spadła do 30% więc przełączyłem rekuperator na absolutne minimum, czyli 15% nawiew i 18% wywiew, pobór prądu przy tym to około 15 W, a wilgotność jest na poziomie 35%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.11.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 (edytowane) U mnie to 2 godziny gotowania powodują, ze rośine o 6-8% i potem powoli spada. Jak sie podlogi mopem przejedzie to +3% Druga rzecz - higrometry sie z biegiem czasu rozkalibrowywują. Np jednostka zewnetzna mojej stacji pogodowej, po przyniesieniu do domu i postawieniu obo wewnętrznej pokazuje wilgotność o 4 pp mniejszą, niz wewnętrzna. Trzeba by test solny przeprowadzić, zeby te wskazania zweryfikować. Edytowane 26 Listopada 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.11.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ja też nie wiem - może pranie suszą i to stąd - u mnie jest suszarka kondensacyjna więc wodę z prania się wylewa do zlewu, a wilgotność w domu ostatnio spadła do 30% więc przełączyłem rekuperator na absolutne minimum, czyli 15% nawiew i 18% wywiew, pobór prądu przy tym to około 15 W, a wilgotność jest na poziomie 35%. Po zmianie filtra z G5 na F7 wilgotność podskoczyła z 38 na 42 %. Tak jak pisze fotohobby gotowanie i inne czujności w domu podnoszą wilgotność. Jesteśmy właśnie po obiedzie i aktualnie w domu mamy 46%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 26.11.2017 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 mentalność. u nas można oddać za darmo w workach i raczej nie ma z tym problemu.z Twojej strony też błąd - powinieneś najpierw zadzwonić po odpowiednie służby, a dopiero potem się ewakuować. inaczej do niektórych nie dotrze. wczoraj przerabiałem dokładnie ten sam temat. Miał sąsiad szczęście, że zanim poczułem w domu, to widziałem przez okno.Wyłączyłem WM i po kłopocie(wiatr wiał w dobrą stronę). Mam problem, żeby na takiego zadzwonić...to taki nawyk wyniesiony że donoszenie jest be....ale jak następnym razem będzie tak dym i poczuję w domu, to od razu dzwonię...1 gość i zadymił całą okolicę...dużo więcej syfu, niż z wszystkich kominów w okolicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.11.2017 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 z tego co wiem palenie ognisk jest legalne wystarczy że tak się wytłumaczy. Biomasa to nie śmieci. Tylko nie wiem po co palić coś co ma wartość. Z drugiej strony lepiej spalić niż oddać śmieciarzom i dać im na tym zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 26.11.2017 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 z tego co wiem palenie ognisk jest legalne wystarczy że tak się wytłumaczy. Biomasa to nie śmieci. w jednej parafii w Rybniku spalano gałęzie i był mandacik . więc nie do końca jest jak piszesz. zresztą ognisko i kiełbaski to coś innego niż wielka kupa odpadów zielonych. ja z donoszeniem też mam problem. z sąsiadami lepiej żyć w zgodzie. a jak u mnie w okolicy będzie jakaś kontrola, to będzie na mnie (tego z domu bez komina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.11.2017 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 z tego co wiem palenie ognisk jest legalne... Nie jest. I mówi ci to namiętny palacz ognisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 30.11.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 F5 od początku sezonu grzewczego. Obok nowy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 05.12.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 dwa tygodnie po odpaleniu reku, oryginalne filtry Kineticahttps://drive.google.com/file/d/19bjiEhKntDVZ1TvesjWAK92liVGU6Vm1/view?usp=sharing p.s. jak wstawić zdjęcie np z dysku google żeby się miniaturka wyświetlała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.12.2017 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.12.2017 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 p.s. jak wstawić zdjęcie np z dysku google żeby się miniaturka wyświetlała? Myszką najeżdżasz na zdjęcie, klikasz prawym przyciskiem i klikasz "kopiuj adres obrazu". Następnie klikasz nad postem w ikonkę "dodaj zdjęcie" i klikasz w "z url" . Wklejasz link i odznaczasz "Pobierz obrazek na serwer. Gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 05.12.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 niby wszystko poszło jak piszesz ale obrazka nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.12.2017 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 niby wszystko poszło jak piszesz ale obrazka nie widzę Napisz po kolei co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.12.2017 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Klikasz na otwartym zdjęciu prawym przyciskiem myszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts