krzychoo900 07.02.2018 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Hej A może sprawdźcie sobie na stronie Filtrona? Tam możecie dobrać filtr pyłkowy po wymiarach, mogę wam sprawdzić ceny w hurcie tańszych zamienników. Możecie też 2 do siebie skleić po długości, węglowe też są czasami dostępne. http://pl.filtron.eu/index.php/cat/view/dimensions?cat=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 08.02.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Ultramare, SFM FIltry, Biteko, Neofiltr... itd.Jest tych firm cała masa, wszystkie robią filtry na zamówienie.Wystarczy tylko podać wymiar, klasę filtracji i materiał z jakiego mają być wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandelbrot 08.02.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 W menu zaawansowane po wpisaniu pinu masz konfiguracje. Tam pod trzecią pozycją wybierasz rodzaj filtrów albo presostat. Po wyborze presostat w ustawieniach możesz wybrać dzień i godzinę kiedy ma sprawdzić filtry. Pozdrawiam Dzięki, działa Zastanawiam się, czy presostat będzie miał szansę wykryć zapchanie płaskiego filtra g4, patrząc na grubość i strukturę tego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibas 08.02.2018 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Musiałbym kupić maszynę do szycia, a pistolety do kleju już mam. Zastanawiam się czy nie zrobić filtra harmonijkowego zalewając płynnym klejem lub żywicą poskładaną wcześniej tkaninę? Tylko czym ją wyprasować? Widzę to tak że robię sobie ramkę z ceownika, w którą wkładam sprasowany wcześniej materiał i dookoła oblewam klejem na cztery razy. Potem wkładam do rekuperatora razem z tą ramką lub jest ona zdejmowanym wzorem, który ściągam a filtr zachowuje sztywność dzięki żywicy. ja zrobiłem sobie ramkę z ceownika Al, dwuczęściową - jedna część znitowana nitami zrywalnymi z 3 elementów w kształcie litery U ( z użyciem kawałków kątownika w narożnikach), ostatni krótki bok jest przykręcany na blachowkręty po wsunięciu w ramkę tkaniny. Aby tkanina trzymała kształt harmonijki włożona jest pomiędzy dwie siatki nierdzewne. Nic nie kleję, bo po pierwsze siatka docięta jest na wcisk, po drugie włókninę docinam z naddatkiem ok. 1 cm z każdej strony i wszystko ładnie się dzięki temu uszczelnia po skręceniu ramki w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.02.2018 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 A po co robicie te harmonijkowe, zróbcie zwykłe płaskie. Różnica tylko taka, że trzeba będzie je nieco częściej wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 11.02.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Witam wszystkich, jeśli ktoś chce mieć tani filtr do Air pack'a 300 i dodatkowo ramkę z siatką do wymiany tkaniny filtrującej to znalazłem coś takiego:https://solisfiltry.pl/airpack-400.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibas 12.02.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 A po co robicie te harmonijkowe, zróbcie zwykłe płaskie. Różnica tylko taka, że trzeba będzie je nieco częściej wymieniać. i właśnie sprawa rozbija się o to, jak często. Harmonijkowy F7 z tej grubszej maty w sezonie grzewczym wytrzymuje tak ze dwa tygodnie, zanim rekuperator sygnalizuje konieczność wymiany. I prawdę mówiąc wolę robić to raz na dwa tygodnie, niż co drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.02.2018 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 To już zakrawa na zboczenie Płaski wymieniam 4-6 razy do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 12.02.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 To już zakrawa na zboczenie Płaski wymieniam 4-6 razy do roku. Wszystko zależy jakie masz otoczenie. Ja mieszkam w otoczeniu parowozów, które skutecznie zabijają filtry. Stosuję F7 a ty jakie? Jak G4 to i rok u mnie by wytrzymały. Przez G4 pyły przelatują jakby ich nie było, jedynie muchy, pająki i liście jest w stanie zatrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.02.2018 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Stosuję owatę za 5zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 12.02.2018 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Stosuję owatę za 5zł/mb Czyli nawet nie ma jak tego porównać do normalnego filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.02.2018 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Czyli nawet nie ma jak tego porównać do normalnego filtra. Za to można porównać do jego zupełnego braku przy WG. Mi to w zupełności wystarcza i nie mam zamiaru być w tym temacie ortodoksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.02.2018 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Jestem założycielem tego wątku i w pierwszym poście pokazuję swoje filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 12.02.2018 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 To już zakrawa na zboczenie Płaski wymieniam 4-6 razy do roku. Stosuję owatę za 5zł/mb Czyli nawet nie ma jak tego porównać do normalnego filtra. Za to można porównać do jego zupełnego braku przy WG. Mi to w zupełności wystarcza i nie mam zamiaru być w tym temacie ortodoksem. Jestem założycielem tego wątku i w pierwszym poście pokazuję swoje filtry. wynika z tego, że filtry masz zabrudzone od syfu wydobywającego się z komina twojego domu skoro wymieniasz co trzy miesiące, dbanie o zdrowie swoich domowników nazywasz zachowaniem ortodoksyjnym, a to ciekawe. jak dla mnie temat do zamknięcia-założyciel wprowadza forumowiczów w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibas 12.02.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 To już zakrawa na zboczenie Płaski wymieniam 4-6 razy do roku. witamy na małopolskiej, podkrakowskiej wsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 12.02.2018 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 ja zrobiłem sobie ramkę z ceownika Al, dwuczęściową - jedna część znitowana nitami zrywalnymi z 3 elementów w kształcie litery U ( z użyciem kawałków kątownika w narożnikach), ostatni krótki bok jest przykręcany na blachowkręty po wsunięciu w ramkę tkaniny. Aby tkanina trzymała kształt harmonijki włożona jest pomiędzy dwie siatki nierdzewne. Nic nie kleję, bo po pierwsze siatka docięta jest na wcisk, po drugie włókninę docinam z naddatkiem ok. 1 cm z każdej strony i wszystko ładnie się dzięki temu uszczelnia po skręceniu ramki w całość. MIbas możesz wrzucić parę fot z detalami twojego wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 13.02.2018 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 wynika z tego, że filtry masz zabrudzone od syfu wydobywającego się z komina twojego domu skoro wymieniasz co trzy miesiące, dbanie o zdrowie swoich domowników nazywasz zachowaniem ortodoksyjnym, a to ciekawe. jak dla mnie temat do zamknięcia-założyciel wprowadza forumowiczów w błąd Widzę poważne objawy...może jednak warto skorzystać po tylu latach z porady specjalisty? A jeśli nie, to spróbować (wiem, to niemożliwe) ponad niechęć i prywatną nienawiść i nie pisać takich bzdur?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 13.02.2018 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Widzę poważne objawy...może jednak warto skorzystać po tylu latach z porady specjalisty? A jeśli nie, to spróbować (wiem, to niemożliwe) ponad niechęć i prywatną nienawiść i nie pisać takich bzdur?? objawy-kurde sam jestem na siebie zły, bo wiem, że nie powinienem, ale to wciąga......a o...liwy do PIECA ciągle dolewa niechęć i prywatną nienawiść-coś ty, choćby zaraz mogę iść na browara.. bzdur-taki już urok tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) Skleiłem pistoletem klejowym matę G3 w lejek i efekt jest lepszy od oryginalnych lejków do anemostatów za kilkanaście zł. Lepszy bo mogę lepiej dopasować do anemostatu, mata jest grubsza od materiału lejka czyli ma większą pojemność i filtr jest tańszy około 10 razy.Zdjęcia umieszczę na https://www.facebook.com/groups/329438764201077/ Próbowałem wrzucić zdjęcie tutaj, ale się nie udało. Edytowane 13 Lutego 2018 przez JanWerbinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portic1982 18.02.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 po 2-3 miesiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts