MatixL 27.01.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 przy grawitacyjnej ma wylatywać nie wlatywać, jak wlatuje to jest tzw cofka. Wlatuje np nieszczelnymi oknami, ogrzewa się i wylatuje kratką wentylacyjną. Co nie zmienia faktu ze skąd by nie wleciało to wleci z syfem ( brak jakiejkolwiek filtracji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.01.2015 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 nie ja jestem 100% za WM. Wiem że jakby nie było filtrów to miałbym to wszystko w domu. Wkurza mnie tylko to że obok trafi się taki jeden czy dwóch węglarzy i po zawodach - śmierdzi w całym domu mimo że ogrzewasz np PC no ale przecież dym nie zna granic i tak zepsuje powietrze wokoło czerpni a co za tym idzie w całym domu. tak tylko się zastanawiałem czy masz taką sytuację bo powiem szczerze że filtr wygląda dramatycznie / obecnie na mojej ulicy mam prawie samych węglarzy i wystarczy żeby jeden z początku ulicy rozpalił i wiatr w moją stronę 70 metrów dalej okna nie można otworzyć bo capi. Przecież wentylację jakąś musisz mieć, a widząc moje filtry jeszcze nie doszedłeś do wniosku że lepsza mechaniczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 27.01.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 oj dalej mnie nie rozumiesz. Pewnie że WM lepsza. Przecież w grawitacyjnej nie ma żadnej filtracji. co nie zmienia faktu że jeden węglarz na ulicy może Ci popsuć klimat w domu jak wieje w stronę Twojej czerpni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2015 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A tu moje dodatkowe filtry w anemostatach po miesiącu ,w wywiewach to rozumiem ale nawiewy przecież w centrali jest filtr na nawiewie za kilkadziesiąt złotych. Ja mam filtry w centrali za kilka złotych na cały rok i zastanawia mnie jak będą wyglądały takie krążki u mnie. Chcę je powkładać w anemostaty, ale mam jedno pytanie. Jeden anemostat wyciągowy mam dokładnie nad prysznicem, z którego codziennie korzystamy. Czy taki filtr tam zda egzamin skoro może się zaklejać od pary? A może tam lepiej nie wkładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 30.01.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Myślicie, że te filtry są czarne przez weglarzy? Ja latem też mam czarne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2015 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Myślicie, że te filtry są czarne przez weglarzy? Ja latem też mam czarne... Ja też, ale po dwukrotnie dłuższym okresie. Zresztą u mnie nawet latem przepalają na ciepłą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 11.02.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 odnośnie smrodków - ostatnio serwisant sprzedał mi "tajemnicę" i powiedział żeby w czerpnie założyć zwykły filtr węglowy kupiony w którymś z hipermarketów. dociąć do średnicy rury i wsadzić. kiedyś sprawdzali i w jakimś ułamku procenta ogranicza to przepływ powietrza, także spoko. odnośnie filtrów - ja zakupiłem rolkę włókniny filtracyjnej, docinam, zakładam na ramkę i wymieniam co jakiś czas. oryginalne filtry, takie papierowo, materiałowe co jakiś czsas myję pod cisnieniem i tez od czasu do czasu wpadają do reku (to tez info od pomocnego serwisanta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 11.02.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 żeby w czerpnie założyć zwykły filtr węglowy kupiony w którymś z hipermarketów. Dobre! A powiedział jakie opory ma ten filtr i co ile godzin trzeba go wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 11.02.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 kiedyś sprawdzali i w jakimś ułamku procenta ogranicza to przepływ powietrza, także spoko. tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 11.02.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 tyle wiem To faktycznie niewiele i polegać na tym trudno, A co ile godzin pracy wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 11.02.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 witam a jak się ma sprawa WM przy zastosowaniu pieca na ekogroszek ? będzie zaciągać z komina smrody i wciągać do domu ? czy filtry to zatrzymają i oczyszczą te powietrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 11.02.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 witam a jak się ma sprawa WM przy zastosowaniu pieca na ekogroszek ? będzie zaciągać z komina smrody i wciągać do domu ? czy filtry to zatrzymają i oczyszczą te powietrze ?? Odzysk ciepła jest po to, by nie robić kotłowni. Można więc taniej wybudować dom i potem mniej płacić. I syf nie wleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 11.02.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Tomasz może i tak - ale jeśli nie mam możliwości innej jak ekogroszek to (brak gazu) to co .... WM się nie sprawdzi ? pytałem czy nie bedzie zaciągać smrodó z węgla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.02.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Tomasz może i tak - ale jeśli nie mam możliwości innej jak ekogroszek to (brak gazu) to co .... WM się nie sprawdzi ? pytałem czy nie bedzie zaciągać smrodó z węgla ? ja też nie mam gazu we wiosce.. nie mam też pieca.. nawet kotłowni nie mam a ogrzewanie kosztuje mnie porwnywalnie z sąsiadami którzy palą węglem.. a co do pytania - czerpnię odsuń a najlepiej zrób GWC.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 11.02.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Tomasz może i tak - ale jeśli nie mam możliwości innej jak ekogroszek to (brak gazu) to co .... WM się nie sprawdzi ? pytałem czy nie bedzie zaciągać smrodó z węgla ? Chodziło zapewne o kable grzejne ale ja osobiście nigdy bym u siebie takiego czegoś nie zrobił jeśli już to instalacja wodna zasilana z bufora grzanego prądem w taniej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.02.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Chodziło zapewne o kable grzejne ale ja osobiście nigdy bym u siebie takiego czegoś nie zrobił jeśli już to instalacja wodna zasilana z bufora grzanego prądem w taniej taryfie no ja mam kable.. i na razie nie narzekam.. ale oczywicie rurki i kospel w tamiej taryfie to też rozwiązanie.. u nie kable wychodzą porównywalnie z sąsiadami palącymi węglem czy groszkiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 12.02.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 To faktycznie niewiele i polegać na tym trudno, A co ile godzin pracy wymiana? nie wiem czy Pan zauważył, ale napisałem to chcąc się podzielić informacją uzyskaną od serwisanta. nie robiłem badań, nie będę podpierał się fachową literaturą i kosmiczną wiedzą. jeżeli Pan chce to wypróbować to proszę spróbować, jeżeli nie to w jakim celu te kolejne pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.02.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Tomasz może i tak - ale jeśli nie mam możliwości innej jak ekogroszek to (brak gazu) to co .... WM się nie sprawdzi ? pytałem czy nie bedzie zaciągać smrodó z węgla ? Prądu też Pan nie ma? Mariaż klimatyzacji z elektrycznym ogrzewaniem jest najtańszy (zarówno w instalacji jak i eksploatacji) i najbardziej komfortowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.02.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Prądu też Pan nie ma? Mariaż klimatyzacji z elektrycznym ogrzewaniem jest najtańszy (zarówno w instalacji jak i eksploatacji) i najbardziej komfortowy Tomek pokażesz jakieś filtry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.02.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 http://images69.fotosik.pl/608/0cb6ec0769bb1e97med.jpg http://images66.fotosik.pl/608/b1c630a1347c00b1med.jpg http://images68.fotosik.pl/608/83a77403fb72fb89med.jpg http://images68.fotosik.pl/608/4d19ef505d1c4308med.jpghttp://images66.fotosik.pl/608/984558f90bab02d3med.jpghttp://images69.fotosik.pl/608/00c7aa5ceb42c23dmed.jpghttp://images67.fotosik.pl/609/0cb17c549b469cc5med.jpghttp://images68.fotosik.pl/608/505bf810070e6a8fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts