Liwko 12.12.2016 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Też jestem ciekaw jak szybko będą się zapychały. Swoje krążki wymieniam raz w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 12.12.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 mam pytanie o filtry f5, bo nie wiem czy nie zostałem oszukany. zakupiłem na znanym portalu filtry F5 i G4. wyglądają podobnie - F5 to ten cieńszy. mam jeszcze w domu F7 - ma całkowicie inną budowę niż F5 i G4 - posiada kilka różnorodnych warstw. czy F5 nie powinien wyglądać podobnie do F7? pytam, bo po zainstalowaniu F5 przy obecnych warunkach atmosferycznych dzisiaj o godz. 2 w nocy obudził mnie smród z kominów sąsiadów (podokładali na noc, zamknęli dopływ powietrza żeby do rana przetrzymało). waliło niemiłosiernie w całym domu, a rano jeden sąsiad przed wyjazdem do kościoła dorzucił jeszcze jakiś plastik. po prostu dramat, jutro pierwszy raz w życiu dzwonię po straż miejską. ponoć niektórzy po takiej interwencji orientują się że ich dymienie może komuś przeszkadzać. a wolę ten F5, bo dom lepiej przewentylowany i rekuperator mniej hałasuje, nawet na tym samym biegu. F5 jest bardziej podobny do G4, a F7 raczej do F9. Pisałeś, że przy F7 reku ma większe opory. Może masz możliwość ustawienia reku by działał wg ustalonego wydatku w m3, a nie wg ustalonego ciśnienia? Ja mam właśnie tak - ustalone 70 m3/h zimą i po prostu po założeniu zimą F7, obroty rosną, zostawiając ten sam wydatek w m3. Może skręć wentyle też w dół na zimę. F9 u mnie daje za duże opory - słychać reku w domu. F7 to max, co mogę założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 14.12.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 wrzuciłem parę fotek z montażu filtrów do dziennika, dam znać za jakiś czas jak się spisują, już teraz sądzę, że to powinien być standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 05.01.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 mam pytanie z innej beczki- serwisujecie w jakiś sposób swoje reku? - typu np. co 2 lata myjecie wymiennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.01.2017 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Otóż to. Jutro jak będę miał czas wymienię i podrzucę zdjęcia. WG na pewno zdrowsza nie jest. A WM z reku też droga być nie musi. Filtr na czerpni GWC, po 2 m-cach uzytkowania. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.01.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 mam pytanie z innej beczki- serwisujecie w jakiś sposób swoje reku? - typu np. co 2 lata myjecie wymiennik? Myję wymiennik to znaczy przez 14 lat myłem moze ze 3 razy. Dzwoniłem do producenta wymiennika i powiedział ze mozna myć pod lekkim cisnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.01.2017 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 mam pytanie z innej beczki- serwisujecie w jakiś sposób swoje reku? - typu np. co 2 lata myjecie wymiennik? Raz myłem po dwóch latach i woda była zupełnie czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.01.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 mam pytanie z innej beczki- serwisujecie w jakiś sposób swoje reku? - typu np. co 2 lata myjecie wymiennik? Nie myłem nigdy tj. już 9 sezon i widzę, że jest czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 06.01.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Filtry G4 wymieniam dwa razy na rok. Wymiennik czyściutki. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 06.01.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 F5 jest bardziej podobny do G4, a F7 raczej do F9. Pisałeś, że przy F7 reku ma większe opory. Może masz możliwość ustawienia reku by działał wg ustalonego wydatku w m3, a nie wg ustalonego ciśnienia? Ja mam właśnie tak - ustalone 70 m3/h zimą i po prostu po założeniu zimą F7, obroty rosną, zostawiając ten sam wydatek w m3. ja ustalam prędkość obrotową wentylatorów (i to nawet nie oddzielnie) - przepływ jest wypadkową prędkości i oporów instalacji, więc muszę wstawić F7 na nawiew i wywiew, ale nawiew szybko się brudzi i robi się podciśnienie w domu. przez ostatnich kilka tygodni stosujemy F5. w domu nie śmierdzi, ale to raczej kwestia szczęścia (jak był ostatni incydent smogowy, to akurat nas nie było). sam wymiennik czysty, może też dlatego że zimą jedziemy na niskich obrotach i powietrze tak w niego nie uderza (za to spada jego efektywność, ale odkąd mamy GWC to nic nie szkodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 06.01.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Nie myłem nigdy tj. już 9 sezon i widzę, że jest czysty. a to ciekawe...ja myłem po 6 latach i był zasyfiony.... pewnie zależy to od "sąsiedztwa" przyznam, że co kilka lat będę myć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 07.01.2017 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 A u mnie dzisiaj JEBIE weglem w sypialni. Mam F7 ale przy -18.5 oC nic nie pomoże na sasiedztwo. COORWA MAC !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.01.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wspułczuję. W moim rejonie jest kopalnia węgla brunatnego. Sporo inwestorów tam właśnie pracuje. Za oknem mam takiego właśnie przedstawiciela, pomimo deputatu węglowego na szczęście ogrzewa dom gazem. Chwała mu za to. Czyżby świadomość inwestorów nowo budowanych domów rosła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 07.01.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wspułczuję. W moim rejonie jest kopalnia węgla brunatnego. Sporo inwestorów tam właśnie pracuje. Za oknem mam takiego właśnie przedstawiciela, pomimo deputatu węglowego na szczęście ogrzewa dom gazem. Chwała mu za to. Czyżby świadomość inwestorów nowo budowanych domów rosła? Może ma tak jak ja. Kiedyś pracowałem w browarze i od tamtego czasu piwo mi nie smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.01.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Może ma tak jak ja. Kiedyś pracowałem w browarze i od tamtego czasu piwo mi nie smakuje Uff dobrze, że w browarze a nie w gorzelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 07.01.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Uff dobrze, że w browarze a nie w gorzelni w moim regionie to gorzelnia jest w każdym większym kompleksie leśnym, i to nie jedna ale jakie rarytasy robią. Sklepowej nie da się spożywać no chyba że importowana Finlandia albo Grey Goose. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.01.2017 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ja tam wolę "Jacka Danielsa". Podro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 07.01.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 A ja koniaczek zgrzany w dloni i we wlasciwy szkle. Ten aroooomaaaat :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.01.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 A u mnie dzisiaj JEBIE weglem w sypialni. Mam F7 ale przy -18.5 oC nic nie pomoże na sasiedztwo. COORWA MAC !!! Załóż F9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 08.01.2017 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Załóż F9 a wentylator kto napędzi? kto będzie latał zmieniać filtr co trzy dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts