whois 26.01.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jestem w trakcie wyboru odpowiedniego rekuperatora do budowanego domu i nie ukrywam, że im więcej czytam tym mniej wiem Będę wdzięczny za porady i opinie osób które są zorientowane w temacie. Dom parterowy, kubatura ok. 600m3. Od razu zaznaczam, że cena jest czynnikiem drugorzędnym. Najważniejsze aby reku. pracował cicho (nie po to przeprowadzam się z miasta na wieś aby walczyć z hałasem ) Przede wszystkim chciałbym wiedzieć na jaki wymiennik postawić - przeciwprądowy czy obrotowy ? Firma do której się zwróciłem po ofertę i wstępny projekt zaproponowała mi jednostki: - SystemAir SAVE 500 VSR - REGO 600HE-B-EC-C4 PLUS Ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 26.01.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jestem w trakcie wyboru odpowiedniego rekuperatora do budowanego domu i nie ukrywam, że im więcej czytam tym mniej wiem Będę wdzięczny za porady i opinie osób które są zorientowane w temacie. Dom parterowy, kubatura ok. 600m3. Od razu zaznaczam, że cena jest czynnikiem drugorzędnym. Najważniejsze aby reku. pracował cicho (nie po to przeprowadzam się z miasta na wieś aby walczyć z hałasem ) Przede wszystkim chciałbym wiedzieć na jaki wymiennik postawić - przeciwprądowy czy obrotowy ? Firma do której się zwróciłem po ofertę i wstępny projekt zaproponowała mi jednostki: - SystemAir SAVE 500 VSR - REGO 600HE-B-EC-C4 PLUS Ktoś pomoże ? Ja wybrałem Reku Thessligreen AirPack 400 dla ciebie 600 na co patrzyłem -Funkcjonalność automatyki jak dlamnie super (dużo możliwości i dodatkowych Funkcji ) -głośność - wentylatory - wymiennik -sprawność odzysku\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whois 27.01.2015 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dzięki, poczytam sobie. A czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną i poważną firmę z Poznania lub okolic zajmującą się rekuperatorami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1001 27.01.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Wysłałem na PW bo nie wiem czy tu mozna, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 27.01.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 cichy i energooszczędny : vallox 110 se nie wiem czy nie będzie dla Ciebie za mały. Podałeś dość duża kubaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whois 27.01.2015 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 cichy i energooszczędny : vallox 110 se nie wiem czy nie będzie dla Ciebie za mały. Podałeś dość duża kubaturę Z tego co widzę 110 będzie za mała na mój metraż, ale to nie problem. Mam namiary na firmę do której w najbliższym czasie mam zamiar się wybrać i z tego co widzę w ofercie mają m.in. reku Vallox więc się popytam. Czy masz już jakieś doświadczenia z używania tej jednostki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 27.01.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 kubatura ok. 600m3 To jest kubatura tylko części mieszkalnej? Od razu zaznaczam, że cena jest czynnikiem drugorzędnym. Najważniejsze aby reku. pracował cicho Pozornie głośna centrala może zostać wytłumiona przez tłumik i instalację wentylacyjną. Pozornie cicha centrala może okazać się głośna przy źle wykonanej instalacji. Z central z wyższej półki poleciłbym: Paul Comair Frapol (jak wprowadzą nowy sterownik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whois 27.01.2015 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 To jest kubatura tylko części mieszkalnej? To kubatura wszystkich pomieszczeń bez garażu. Pozornie głośna centrala może zostać wytłumiona przez tłumik i instalację wentylacyjną. Pozornie cicha centrala może okazać się głośna przy źle wykonanej instalacji. No tak, zdaję sobie z tego sprawę dlatego poszukuję firmy rzetelnej i sprawdzonej. Zwracam uwagę na głośność dlatego, że pomiędzy częścią mieszkalną a poddaszem gdzie ma być umieszczona jednostka nie mam betonowego stropu, dlatego obawiam się, że ew. hałas pracującej jednostki będzie gorzej wytłumiony. Z central z wyższej półki poleciłbym: Paul Comair Frapol (jak wprowadzą nowy sterownik) Dzięki, na pewno się zapoznam. A czy ktoś ma jakieś doświadczenia z wymiennikiem obrotowym ? Warto taki wybrać czy lepiej przeciwprądowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 27.01.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 - REGO 600HE-B-EC-C4 PLUS Ktoś pomoże ? Mocno poczytaj na temat serwisu, kompetencji, części zamiennych itp. - szybko zrezygnujesz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 31.01.2015 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 To ja się może podepnę pod temat.Jakie centrale posiadają możliwość indywidualnej regulacji wentylatorów nawiewnego i wyciągowego? Tak, żeby np. na poszczególnych biegach nie kręciły się oba tak samo, żeby móc doregulować nawiew/wywiew. A może każdy to ma i jest to standardowa funkcja w menu serwisowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manix76 31.01.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 W centralach AirPack masz możliwość takiej regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.01.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Aeris . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYNEK12 31.01.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Selen 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 31.01.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 To ja się może podepnę pod temat. Jakie centrale posiadają możliwość indywidualnej regulacji wentylatorów nawiewnego i wyciągowego? Tak, żeby np. na poszczególnych biegach nie kręciły się oba tak samo, żeby móc doregulować nawiew/wywiew. A może każdy to ma i jest to standardowa funkcja w menu serwisowym? Na pewno ma to AIRPACK w standardowej automatyce . w AirPacku mozesz ustawiać wydatek kazdego biegu według swoich potrzeb . poza tym masz tryb auto gdzie masz kazdy dzien tygodnia dzielony na 4 strefy czasowe plus przewietrzanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts