Cienki 26.01.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam , przymierzam się do wykonania ogrzewania podłogowego, wychodzi na to, że największy koszt w tym przedsięwzięciu, to właśnie wylewka, zastanawiam się, czy wykonanie całych 5-6 cm wylewki ma faktycznie byc wykonane samopoziomem?? To straszny koszt....Szukałem na forum, ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.01.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 A moze jastrych z mixokreta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cienki 26.01.2015 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jastrych wyjdzie najtaniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.01.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie ze tak. Popytaj fachowcow w swoim regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cienki 26.01.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jastrych wychodzi 26 zł/m2...myślę, że taka cena z materiałem i robocizną jest całkiem rozsądna, bo jak dzis pytałem o ceny wylewek to mi włoś się zjeżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scdom 28.01.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Mixokret cena 26/28 zł z materiałem lub 11/12 zł bez materiału, za 6/7cm. Akurat sprawdzałam w tym tygodniu w kilku firmach.Z plastyfikatorem i włóknami (bez siatki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 28.01.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 W lipcu zeszłego roku za anhydryt (średnio 5.1 cm grubości) zapłaciłem 41zł/m2. Cena większa niż za miksokret, za to posadzka niby lepsza do podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.01.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Z tego co sie orjentuje to jastrych ma wieksza akumulacyjnosc, co nie jest bez znaczenia w przypadku dwoch taryf I podlogowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 29.01.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Z tego co sie orjentuje to jastrych ma wieksza akumulacyjnosc, co nie jest bez znaczenia w przypadku dwoch taryf I podlogowki. Akumulacyjność ma swoje plusy i minusy, a przy elektrycznych kablach grzewczych wygląda to tak: Z jednej strony pozwala zgromadzić pewną ilość ciepła z drugiej taryfy. Jednak przy standardowych grubościach wylewek anhydrytowych i betonowych, różnica w zgromadzeniu ilości ciepła jest niewielka. Z drugiej strony, wyższa akumulacyjność wylewki, ogranicza możliwości regulacji temperatury w pomieszczeniach. Jeżeli akumulacja, to bufor wodny. Pozdrawiam. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.01.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 I wszystko jasne. U mnie jest troche wiecej niz standartowa grubosc wiec spodziewam sie troche wiecej ciepla w wylewce.Regulacji w pomieszczeniach nie bede mial, pozostaja rotamery na rozdzielaczu. Wygrzewam aktualnie wylewki i w kazdym pomieszczeniu mam jednakowa temperature (oprucz lazienek) Tego wlasnie od podlogowki oczekiwalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.01.2015 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Jastrych wyjdzie najtaniej?? oczywiście, że będzie taniej i to zdecydowanie! Jezeli masz na uwadze następnie drewno, to powiedz panom, że ma być 20-25MPa na ściskanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 30.01.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Jastrych wychodzi 26 zł/m2...myślę, że taka cena z materiałem i robocizną jest całkiem rozsądna, bo jak dzis pytałem o ceny wylewek to mi włoś się zjeżył. cena 26zl/m2=albo 4-5cm grubosci albo 1,5worka cementu na mixa.wylewka 6cm i 2 worki na maszyne to 30zl/m2 i 35zl/m2 z kruszywem 2-8mm pod deske klejona.90% inwestorów daje sie zlapac na cene 10%to ludzie ktorzy rozumieja jak wazna jest posadzka i co mozna pozniej na nia klaść Edytowane 30 Stycznia 2015 przez teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scdom 03.03.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 cena 26zl/m2=albo 4-5cm grubosci albo 1,5worka cementu na mixa.wylewka 6cm i 2 worki na maszyne to 30zl/m2 i 35zl/m2 z kruszywem 2-8mm pod deske klejona.90% inwestorów daje sie zlapac na cene 10%to ludzie ktorzy rozumieja jak wazna jest posadzka i co mozna pozniej na nia klaść OK - to jaka powinna być prawidłowa wylewka pod drewno (skład, grubość) i jaka powinna być pod kafle (skład, grubość). Jestem na tym etapie i chętnie dołożę te 2/3 zł za m2 do lepszej jakościowo. Tylko jaka powinna być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 07.03.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 OK - to jaka powinna być prawidłowa wylewka pod drewno (skład, grubość) i jaka powinna być pod kafle (skład, grubość). Jestem na tym etapie i chętnie dołożę te 2/3 zł za m2 do lepszej jakościowo. Tylko jaka powinna być? 2 worki cementu ze znakiem PC Pewny Cement (ozarow .lafarge,cemex,gorazdze,dell)piasek suchy trzymany na budowie-przykryty np przede deszczem,sniegiem,kruszywo 2-8mm 30-40%,beton lekko zatarty(małe dziurki ,rysy po kamykach zostaną)by woda zawarta w betonie i wilgoc resztkowa mogla jak najszybciej bez barier wyjsc z betonu,plastyfikatory,zbrojenie(siatka,włokno)zalezy od ;grubosci styropianow,wygladu chudziaka i stropu,pracy styropianu(klawiszowania)po jego rozlozeniu,folia malarska na wylewce 5-7 dni.Najpierw na poczatku zawsze pomiar(niwelowanie powierzchni pod grubosci styropianow ktore moga ulec zmianie na nizsze lub wyzsze po wizycie posadzkarza.maja znavczenie glownie rozne wysokosci drzwi balkonowych ,schody,drzwi tarasowe wzgledem wejsxciowych itp grubosc zalezy od grubosci styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts