sztygar 27.01.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) CześćMam możliwość wzięcia lokalu 67m w starej kamienicy. Zastanawiam się czy pakować się to. Poniżej przedstawiam szczegóły:- brak przyłącza gazu ziemnego w budynku- wspólny komin z sąsiadem z dołu (oprócz niego brak innych lokatorów)- brak piwnicy - komórka na podwórzu- instalacja jednofazowa (chciałbym trójfazową)- kanalizacja i woda podciągnięte do lokalu- mieszkanie na 1p.- strych mam do zagospodarowania (można tam składować węgiel: 1,2t? Nie zawali się to? Stropy drewniane...- nie wiem czy jest wentylacja, niby jakaś dziura w kominie jest, wygląda na wentylację ale... brak pewnościPytanie jak to sensownie ogrzać, by nie wydawać na instalację niemożliwie dużej kasy. Warto się pchać tak a propos w takie mieszkanie?Dziękuję za porady.. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez sztygar dodanie nowych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 27.01.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 C o to znaczy "wzięcia"? Chodzi Ci o wynajem czy wykup na własność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 27.01.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Węgiel tachać do góry i znosić go? Duzo niewiadomych jest więc moim zdaniem szkoda głowe tym zawracac. Wiem, że pewnie cena kusi ale pamiętaj ta cena jest tylko wejściową a jak podliczyć całość ( a nie daj Boże KONSERWATOR trzyma łapkę ) to wyjdzie kosmos. Wiem, że wydatki rozłożą się w czasie ale to będzie ciągle studnia bez dna.Na sam początek obejrzyj dach i myślę, że to pomoże w podjęciu ostatecznej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztygar 27.01.2015 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 C o to znaczy "wzięcia"? Chodzi Ci o wynajem czy wykup na własność? Oczywiście chodzi o wynajem od tzw. Lokalnego Zrzeszenia Właścicieli Nieruchomości. Czynsz nieduży aczkolwiek zastanawiam się czy to wszystko - koszt remontu - jest warte zachodu. Rozkład nie powiem, fajny, ale reszta... cóż pewnie będę musiał decyzję podjąć samemu i rozważyć wszelkie plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greta21 27.01.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Z tego co piszesz, wygląda na to, że w mieszkaniu jest dużo do zrobienia, ze składowania węgla na strychu na pewni bym zrezygnowała, będzie trzeba go znosić i będzie wszędzie brudził ja chyba bym się w to nie pakowała, ale w sumie nie znam całej sytuacji;) musisz sobie to dobrze przekalkulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 27.01.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Oczywiście chodzi o wynajem ... Ja bym się w "to" nie pakował To nie jest Twoje i chyba już nie będzie(?) Wszelkie wydatki na podniesienie standardu pójdą z Twojej kieszeni na konto właściciela, więc to ryzykowna inwestycja. Nikt nigdy Ci tego nie zwróci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 27.01.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Cześć Mam możliwość wzięcia lokalu 67m w starej kamienicy. Zastanawiam się czy pakować się to. Poniżej przedstawiam szczegóły: - brak przyłącza gazu ziemnego w budynku - wspólny komin z sąsiadem z dołu (oprócz niego brak innych lokatorów) - brak piwnicy - komórka na podwórzu - instalacja jednofazowa (chciałbym trójfazową) - kanalizacja i woda podciągnięte do lokalu - mieszkanie na 1p. - strych mam do zagospodarowania (można tam składować węgiel: 1,2t? Nie zawali się to? Stropy drewniane... - nie wiem czy jest wentylacja, niby jakaś dziura w kominie jest, wygląda na wentylację ale... brak pewności Pytanie jak to sensownie ogrzać, by nie wydawać na instalację niemożliwie dużej kasy. Warto się pchać tak a propos w takie mieszkanie? Dziękuję za porady.. => nie wpuścisz kostuchy do swoich najbliższych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts