Gwidon1983 05.06.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 W moim przypadku było tak (TAURON)1. Prąd budowalny mogłem mieć cały czas to momentu aż nie złożyłem wniosek o zmianę na mieszkalny. Zrobiłem to w momencie jak miałem SSZ. Wystarczyło to tylko dobrze we wniosku opsać stan budynku i łykneli.2. Opłatę stałą zawsze będziesz miał, abonament plus jakies opłaty stałe. Ja za 6 miesięcy bez zuzycia zadnego kWh zapłaciłem 110 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek008 14.01.2018 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Pozwolę sobie zadać pytanie w tym wątku.Jaki według Was powinien być koszt montażu standardowej rozdzielni budowlanej na słupie elektrycznym, który jest na mojej działce? Chodzi mi o łączny koszt robocizny elektryka + prosta RB-etka + dodatkowe zabezpieczenia itp. Lokalny elektryk za to wszystko krzyknął mi 1700 i wydaje mi się że to chyba z deczka za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 14.01.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 To niech przedstawi kalkulację cenową do sprawdzenia, i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek008 14.01.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Gdybyś ty miał montować standardową RB-tkę z 1x16A/5p, 1x32A/5p, 2x230V na słupie, to ile byś sobie za to policzył? Pytanie od totalnego laika - nie wiem co jeszcze jest dodatkowo potrzebne stąd prosiłbym o podanie szacunkowych dodatkowych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 14.01.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Na RB-tce instalacja się nie kończy.Potrzeba informacji o zasilaniu tej RB, jej wyposażeniu, uziemieniu szyny, zgłaszaniu do podłączenia, jakichś dokumentach zgłoszeniowych itd.Może kolega napisze, jak przedstawia się cena materiału i robocizny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts