aurer 28.01.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Jesli zamiescilem post nie w tym dziale to przepraszam,i prosze o przeniesienie. Dzien dobry.Mam do was male pytanie bo juz sam nie wiem co mam z tym zrobic.Kilka lat temu kupilem dzialke na ktorej chcialem wybodowac dom.Zebralem wszystkie dokumenty lacznie z podpisaniem umowy z PGE o przylacze do dzialki i zaczalem budowe.W miedzy czasie podpisalem juz 3 aneksy..z PGE bo maja problemy z moim przylaczem,bo sasiadka sie nie zgadza na ten kabelek przez jej dzialke.Dzis minely 3 lata,dom stoi,pradu nie ma...Dzis zadzwonilem do PGE (znowu) i dowiedzialem sie,ze moga zlozyc wniosek do starosty o sluzebnosc przesylu na dzialce tej sasiadki.I znowu zmuszony bede podpisac kolejny aneks..bo termin byl do konca roku.Pytanie:Czy to zaklad sklada wniosek o ustanowienie sluzebnosci czy ja?Czy zglosic sprawe do URE?Podpisac kolejny aneks?Od wydanej decyzji sasiadka pewnie bedzie odwolywala sie az do smierci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 29.01.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 sasiadka sie nie zgadza na ten kabelek przez jej dzialke Nie zgadza się bo: a. ma na pieńku z Tobą, b. ma na pieńku z PGE, c. chce więcej kasy, d. bo nie i już, bo taki ma kaprys Tak czy owak sprawa nie jest z branży elektrycznej. Potrzebny jest prawnik-negocjator. Rozumiem, że przyłączenie inna trasą z pominięciem konfliktowej sąsiadki nie jest możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts