GrzechotniC 28.01.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Jestem nowy na forum więc wybaczcie jeżeli ponawiam temat ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mam nadzieję ,że mi pomożecie. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem domu. Stan surowy otwarty, ściany wykonane z porothermu. Przed zamówieniem okien muszę dokonać kilka drobnych prac murarskich. Między innymi mam otwór drzwiowy który jednak po burzliwych debatach z małżonką postanowiliśmy częściowo zamurować i zrobić z niego okno. Na chwilę obecną nie mam na budowie prądu i nie będę miał jeszcze przez kilka tygodni. Najłatwiej otwór drzwiowy można zamurować porothermem ale z braku prądu nie ma jak go dociąć. Znajomy poradził aby otwór zamurować ytongiem. Moje pytanie jest następujące. Czy to dobre rozwiązanie? Czy materiały te można łączyć ze sobą? ( dodam tylko, że chodzi o drzwi wyjściowe z kotłowni na ogródek więc drzwi będą zamurowane na ścianie zewnętrznej) Z góry dzięki za słowa krytyki i dobra radę PZD GrzechotniC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 28.01.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Jeżeli tylko o prąd chodzi aby użyć porothermu ,to chyba nie masz problemu.Agregaty to rzecz powszednia przecież. A tak na serio to murarz da sobie radę bez prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzechotniC 28.01.2015 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Jeżeli tylko o prąd chodzi aby użyć porothermu ,to chyba nie masz problemu. Agregaty to rzecz powszednia przecież. A tak na serio to murarz da sobie radę bez prądu. Niestety fachowiec który ma podjąć to wyzwanie nie ma agregtu. Podejrzewam ,że nie chce mu się go przywozić bo praca mała więc się chłop nie chce napracować. Tak się zastanawiam czy zmienić fachowca czy się zgodzić na Ytonga. Są jakieś przeciwskazania do łączenia obu materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 28.01.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Pewnie można, tylko po co, ja przy awarii rozrusznika w agregacie dałem sobie radę bez niego, użyłem siekerki, w poprzek porotherm można żeberko po żeberku ubić, nawet jak nie do końca wyjdzie równo to zaprawa wszystko ukryje a potrzebujesz pewnie ze 4 kawałki by zrobić z drzwi okno i jakoś przewiązać warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 28.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Zmień ,,FACHOWCA,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.01.2015 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Une nie mają prądu,a jakoś sobie radzą /chodzi o tego z młotkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.01.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Jakby boSza miały, socjalizm by może nie upadł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts