araman 30.06.2002 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 Jaki powinien być optymalny przkrój rury zasilającej dom w wodę aby uniknąć później spadków ciśnienia? Jakie są tez inne przyczyny spadków ciśnienia w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.06.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 zależy od przekroju wodociągu i ilości przyłączeń przed tobą ,myslę że w kompetentych wodociągach będą to wiedzieć.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 30.06.2002 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 bigmario4 twoje odpowiedzi są niesamowicie wyczerpujące jedna odpowiedź i cały temat załatwiony. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.06.2002 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 Powiem nieskromnie-patrz na ksywkę.Araman gdzie budujesz?Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 30.06.2002 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 Mam chyba 50 mm, a może troche więcej. Musiałbym sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 30.06.2002 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 Przekrój rury i inne wymagania otrzymasz w warunkach dostawy wody kiedy zwrócisz się do swojego zakładu wodociągowego.U mnie jest 32mm. Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 30.06.2002 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 Może bardziej sprecyzuję swoje pytanie. W warunkach mam 32 ale jakie powinno być jezeli planuję 2 łazienki kuchnia oraz pobór wody w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.06.2002 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2002 Myślę ze nie powinienes zmieniac,co z tego ze dasz większą jezeli wodociąg nie da więcej wody.To wszystko jest uzależnione od wydajności tychże wodociągów.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 01.07.2002 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Witam. Mi pracownicy wodociągów powiedzieli, że nie warto dawać większej niż 32mm bo będzie zbyt duże "ciśnienie". Celowo napisałem w cudzysłowie, bo ciśnienie nie bardzo zależy od średnicy rury Nie wiem ile w tym prawdy, ale pewnie coś w tym jest? Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 02.07.2002 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Tez tak myslę że im większy przekrój tym mniejsze ciśnienie może się myle może to ktoś sprostuje ale tu chyba są jakieś prawa fizyczne ( może prawo Bernuliego choć to chyba jest dla strugi gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 03.07.2002 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Witam. Ciśnienie powinno być takie samo niezaleznie od średnicy, tylko wysokośc słupa wody ma tu znaczenie ale opory przepływu robią swoje. I chyba stąd ta opinia "fachowców"... Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 04.07.2002 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Co z tego ze dacie rure wieksza niz 32 jak wodomierz i tak nie bedzie wiekszy ? Nie ma sensu chyba dawac rury wiekszej niz 32, chyba ze zamontujecie jakis specjalny wodomierz. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 04.07.2002 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Dokładnie ,32 wystarczy ,robi się tak : od większej srednicy do mniejszej .Jestem wodociągowcem ,więc po ręką mam fachowe porady ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 04.07.2002 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Agnes i co dalej jakie dac rury do łazienki na pietrze jakie do kuchni 15 czy wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts