smolinskid 29.01.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Powoli przymierzam się do budowy murowanego domku w ogrodzie działkowym.Chciałbym się trochę poradzić z jakich materiałów najlepiej to wykonać i z jakich będzie to mniej kosztowne.Planowałem domek o wymiarach 4mx3,5 z tarasem 4mx1,5.Fundament powiedzmy 8 metrów głąb i szeroki na 30 cm???Planuję budowę z pustaka komórkowego wymiar 20x24x59 lub 24x24x59. (jedna z firm które zaoferowały wybudowanie takiego domku chce to zrobić z pustaka 12x24x59 - nie wiem czy to przypadkiem nie jest za cienki???)wysokość ściany jaka chcę zrobić to na 11 pustaków w górę czyli na jakieś 2,75 metra, następnie wieniec (jakie wymiary wieńca zastosować???), później murłata 10x10 (wystarczy???)Na dach krokwie 5x10 ?? Dach będzie kryty blacho-dachówką i pewnie pełne deskowanie (chyba że nie ma sensu deskować)Chciałem tez gdzieś na wysokości 2,25 czy 2,30 zrobić strop drewniany (na taki strych - schowek) i do tego belki stropowe 5x10 ?? jakie odległości zrobić między belkami?Dach będzie wypuszczony około 2 metry poza mury nad taras, czy wystarczy podeprzeć dach słupami 10x10?? To chyba na chwilę obecną tyle pytań jakie mi się nasuwają.Z góry dziękuję wszystkich za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts