Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile czekałeś na pozwolenie na budowę?  

59 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile czekałeś na pozwolenie na budowę?

• do 1 miesiąca
      19
    • do 2 miesiący
      20
    • do 4 miesięcy
      10
    • do pół roku
      2
    • dłużej niż pół roku
      8

Recommended Posts

Mieliśmy to samo.Sama byłam zdziwiona.Pozwolenie 5 dni .Dzis dom juz stoi a wszystkie papierki załatwiane w gminie otrzymywaliśmy w ciagu tygodnia.Musze pochwalić sie gdzie to jest - GMINA BEŁCHATÓW.

Panie są tam doskonałe, bardzo miłe i sprawnie i przyjaźnie załatwiaja sprawy.

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niesamowite - gratuluje

a ja biedaczek czekam na WZiZT drugi miesiąc i wszyscy święci /urzędnicy/rozkładają szeroko ramiona i czekają zmiłowania z ratusza / czytaj : rozporządzeń /

WZiZT-wiele zależy od dobrze napisanej ustawy.

Jeśli natomiast przepisy są nieprecezyjne /zależne od interpretacji/, wówczas WSZYSTKO zależy od dobrej woli urzędnika !!

Nasza obecnie panująca nam ustawa powinna być zdetronizowana!!

Cały tamten rok czekałam na wejście planu. Planu jak nie było tak nie ma i chyba nie będzie. Potem czekałam na styczeń bo miał wygasnąć stary plan, a przepisy miały być bardziej elastyczne. Teraz jest problem z interpretacją przepisów i nie wiem co dalej robić. Zaczynam się denerwować :evil:
  • 3 weeks później...

Witam

Złożyłem wnisek o pozwolenie na budowę 08,03

Pani z Urzędu zadzwoniła 12,03 tz dzisiaj że decyzja jest gotowa do odebrania.

To ci dopiero tempo. Dzioekuje wszystkim z forum za informacje dzieki Wam wiem co czynic i nie błądzę

Pozdr

Kaz

Czytam i zazdroszczę :lol:

U mnie to trwało 4 miesiące (a miasto wcale nie wielkie) :lol:

Szybciutko poszło za to ze wpisem do hipoteki. Coś około dwóch tygodni. Słyszałam, że w dużych miastach to potrafi trwać nawet i rok więc się bardzo cieszę :lol:

Pozdrawiam i zyczę wszystkim budującym spotkań wyłącznie z LUDZKIMI urzędnikami 8)

Potwierdzam w moim przypadku cała procedura od momentu zakupu prjektu do wydania decyzji to dwa miesiące, chociaż ostatniego tygodnia co dzień musiałem uzupełniać braki w dokumentacji.

Po rozmowie w Muratorze okazało się, że czysta nadinterpretacja przepisów, pracownika ze starostawa legionowskiego.

:p

Cały tamten rok czekałam na wejście planu. Planu jak nie było tak nie ma i chyba nie będzie. Potem czekałam na styczeń bo miał wygasnąć stary plan, a przepisy miały być bardziej elastyczne. Teraz jest problem z interpretacją przepisów i nie wiem co dalej robić. Zaczynam się denerwować :evil:

Betka, nie czekaj tylko składaj wniosek o wydanie warunków zabudowy, muszą ci wydać, nawet jak nie ma planu.

Nie ma z tym problemu tylko troche potrwa.

A jakiej gminie? Czy może w samym Wrocku?

Cebor,

Albo masz szczęście, albo układ, albo ...

To nie możliwe dla przeciętnego zjadacza chleba.

Ja czekałem od 13 stycznia, czyli złożyłem przed tobą i dostałem 3 marca!

Byc może pani która zajmuje sie Legionowem działa tak opieszale. Zegrze obrabia kto inny, pewnie ta od Serocka lub Wieliszewa.

tchnęło optymizmem :) , też chciałabym móc wbić łopatę w mój kawałek Krakowa :D . Niestety, od października czekam na WZiZT i jestem już ...27 na liście do wizji lokalnej, a ta robiona jest 1 (jeden!) raz w tygodniu przez 1(jedną!) osobę, która jest w stanie zobaczyć 3-4 miejsca w całym (CAŁYM!) Krakowie :evil: . Jeśli na pozwolenie na budowę też będę musiała tyle czekać, to chyba już tylko piwniczkę przyjdzie mi zbudować :cry:
No to połączmy się w bólu. Ja złożyłam o w.z. i z.t. w kwietniu 2003r., obecnie moja decyzja tkwi w SKO po odwołaniu sąsiada (a niech go...)!!! Jeśli tyle samo będę musiała czekać na pozwolenie na budowę, to ...

Bardzo dobre pytanie - mojemu sąsiadowi nie podobało się oczywiście to, że się buduję, a poza tym jest na emeryturze i nie ma innego zajęcia jak zatruwanie innym życia. Nie zdziwię się jak na mojej budowie co tydzień będzie gościł nadzór budowlany, dzięki "życzliwości" sąsiada oczywiście.

A kwestia oczekiwania na pozwolenie w Krakowie również mnie bardzo interesuje, zwłaszcza że teraz to chyba nie UMK wydaje, ale Starostwo. To dopiero przede mną, bo dopiero mój projekt (i decyzja wz) dojrzewa. :p