bastion80 29.01.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Witam.Jestem w trakcie adaptowania strychu nad mieszkaniem w kamienicy z ok. 1920r.W grudniu wspólnota wyremontowała dach.Dachówka karpiówka membrana strotex basic 1300.Planujemy zrobienie sypialni na antresoli,dach w szczycie ma ok.5m. Dowiedziałem się że latem ciężko będzie oddychać na poddaszu pomimo zastosowania izolacji z wełny o współczynniku 0,032 oraz paroizolacji inteligentnej aluminiowej.Czy wobec tego warto przed wełną zastosować dodatkowo membranę z metalizowaną powierzchnią która odbija 85% ciepła promieniowania słonecznego? Czy dwie membrany nie będą zakłócać wzajemnie swej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.01.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A jak ja chcesz zamocować i gdzie , skoro jak piszesz membrana i dachówki już położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 31.01.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 inteligentnaa membrana, jak to fajnie brzmi ile bedzies dawal tej welny? beda okna dachowe? jak beda okna dachowe to chocbys zastosowal membrane z nasa to bedziesz sie gotowal. ja mieszkam na poddaszu gdzie jest tylko 15cm welny, ale mam okna dachowe z roletami co od zewnatrz maja metalizowana powloke ktora odbija slonce. i w pokoju w ktorym sa caly czas zasloniete jest znosnie, ale w innych jak otwieram okno albo wpuszczam troche swiatla to jest masakra, dwa lata temu mialem 39st i trzymalo sie jeszcze przez miesiac po ustaniu upalow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.02.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Na poddaszu z oknami dachowymi latem bez klimy nigdy nie będzie znośnie no chyba że rolety zewnętrzne non stop opuszczone, świecisz led-ami a otwierasz okna po zmroku jak chłodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 09.02.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Na poddaszu z oknami dachowymi latem bez klimy nigdy nie będzie znośnie no chyba że rolety zewnętrzne non stop opuszczone. Witaj surgi22, Oprócz rolet zewnętrznych, które dają kompleksową ochronę, godne polecenia do okien dachowych VELUX są markizy MHL. Dzięki swojej konstrukcji zatrzymują ciepło zanim dostanie się przez szybę, tym samym skutecznie zapobiegają jej nagrzewaniu się i są idealnym wyborem, jeśli zależy nam na ochronie przed przegrzewaniem się pomieszczenia (nawet do 73%). Tkanina w formie siateczki z polichlorku winylu, nie zasłania widoku za oknem oraz nie zaciemnia pomieszczenia. Może być łączona z roletami wewnętrznymi. W okresie zimowym zwijamy ją do kasetonu, a przy tym bardzo prosto się ją montuje i to z wnętrza pomieszczenia. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 15.02.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ale te 27% które zostaje latem rozgrzeje każde poddasze. Jak znasz poddasze użytkowe z oknami dachowymi gdzie jest latem w czasie upałów 23C bez klimy to daj znać - chętnie odwiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Wawa 23.02.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Załóż klimę, najtańsze skuteczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 04.03.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Ale te 27% które zostaje latem rozgrzeje każde poddasze. Jak znasz poddasze użytkowe z oknami dachowymi gdzie jest latem w czasie upałów 23C bez klimy to daj znać - chętnie odwiedzę. Tak, ale 27% to już nie 100. Zawsze będzie chłodniej po zastosowaniu markiz czy rolet, niż mając puste okna. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Massan 12.03.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Rolety faktycznie dużo dają, u moich znajomych budowlanka nieco mlodsza jest, i nie wiem jaka tam maja welne ale podobny patent probowali wdrozyc w zycie i da sie tam latem wytrzymac, bo przed remontem to piekarnik byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRYJU 25.04.2015 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) No to kolegę SURGI 22 Zapraszam do siebie może nie 23 ale nie więcej niż 25 stopni mam latem na poddaszu z oknami w najbardziej upalne dni.Dachówka ceramiczna+folia paroprzepuszczalna+3 cm wentylacji(ponoć nie potrzebna ale zrobiłem) +Wełna 12 cm+ 10 cm miedzy krokwie (wysokość krokwi 25 cm) + 15 cm wełna akustyczna na krokwie +ruszt + folia Aluflex 120 klejona na zakładki taśmą dwustronna a do ściany na korobutyl + 2x płyta gipsowa.Okna z pakietem szybowym U5 (3 szyby) uszczelnione oryginalnym pakietem uszczelniającym XDK Fakro (takie tam pierdy co dla niektórych typu folia wełna taśmy itp itd)I jakoś się na tym poddaszu zbytnio nie pocę Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez STRYJU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.05.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Przyjadę jak latem na dworze będzie 30-35 C tak chociaż tydzień i pokażesz mi 25 C w dzień na poddaszu ( od południa lub od zachodu ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.06.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Jak tam kolego ile dziś było o 15-16 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRYJU 28.06.2015 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Jak tam kolego ile dziś było o 15-16 ? Powiem tak: jeżeli się czegoś nie widziało to nie znaczy że to nie istnieje. Nie bedę prowadził tczej dyskusji. Powiedziałem wyraznie że zapraszam serdecznie na wizję lokalną a wtedy będziemy mogli sobie udowadniać kto miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 05.07.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Pochwal się kolego dziś swoja temperaturą na poddaszu PS daj info na priva - jak gdzieś niedaleko to zajrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.08.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Jak tam dziś na poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts