Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak polozyc gladz

maariusz535

Recommended Posts

chce polozyc samemu gladz w pokoju.od czego zaczac?musze pewnie najpierw zerwac stara farbe do tynku zapewne a co dalej?co kupic?wyczytalem ze do naroznikow potrzeba gladz z wloknem szklanym a na reszte normalna?czy na pierwsze polozenie inna i na ostatnie polozenie inna jakas bardziej scieralna?

dzieki a ile mi potrzeba gladzi na 54m kw sciany?i jaka packe najlepiej kupic do nakladania ile centymetrowa?i ile mniej wiecej grubosci powinna miec polozona warstwa gladzi?

2,5 kg/m2 powinno być ok.

Wygładzisz i trochę wyrównasz.

Packa - 60 cm? przynajmniej my takich uzywamy....

sciany sa w miare proste ele maja chropowata powierzchnie dolki ,a jakiej firmy kupic gladz?jakiej mniejwiecej grubosci powinna miec polozona na scianie gladz

W kozienicach?

Myslę, że mastermasa dostaniesz bez problemu - gotowa w wiaderku, odpadnie Ci problem mieszania.

Grubośc warstwy? Ciężko to określić - zrób tak na oko :) z 1 mm żebys miał na "górkach' ściany

tak wiem o naroznikach,dzieki za informacje dotyczaca packi.a czym usunac w rogach czarne plamy?nie wiem czy ty od wilgoci grzyb plesn/mieszkanie bylo nie ocieplone rynny tez nie ciekawe moze to byla tego wina?ale rynny i ocieplenie zrobione?czy wystarczy dobrze szczotka druciana to wydrapac?i polozyc gladz?

Szpachla dziur po gniazdkach nie zaslepiaj, cos mocniejszego moze byc, tynk jakis, klej gipsowy, cos w ten desen, jak kupisz maly a by Ci mialo go braknac to mozesz wczesniej do polowy gazety napchac, albo jak kolega wyzej piany wstrzel troche, utnij i zaslep tynkiem.

Co do naroznikow to sprawdz sobie jak Ci to bedzie odchodzic i zdecyduj.

Pamietaj ze bardzo wazne jest dobre rozrobienie szpachli, ewentualnie kup sobie gotową w wiaderku.

Edytowane przez Krzysiek88

Naroznikow nie osadza sie na gladzi, raz mi kolega radzil szarym gipsem jak nie bede mial czym ale w lokalnym sklepie udalo mi sie kupic 2kg czegos mocniejszego, to bylo chyba firmy satyn, uniflot tez jest bardzo dobry, ale jest markowy i drogi jak diabli, na pewno cos w sklepie budowlanym znajdziesz lub poleca Ci cos na skladzie budowlanym