Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drewniany taras

domini-cz-ka

Recommended Posts

Mam dobudowany ganek/przedpokoj czy jak to nazwac o wym. 6x3 mniej wiecej. Bedziemy wymieniac dach w calym domu i w zwiazku z tym zastanawiamy sie czy nie zrobic na tym ganku zamiast nowego pokrycia podlogi drewnianej.

Teraz jest tam blacha trapezowa pod nia papa, dalej nie wiem co (czekam na lepsza pogode by zajrzec) w srodku Sufit z k-g.

myslalam, zeby zrobic tak: zerwac blache trapezowa, polozyc dodatkowa warstwe papy, na to legary i deski darasowe rownolegle do spadku. "Taras" sluzyl by do np wietrzenia poscieli. Zadnego "grillowania" nie przewiduje bo jest na to inne miejsce.

Czy takie wykonanie jest sensowne czy dac sobie spokoj i polozyc blachodachowke :-/

• 3 weeks później...

Trudno mi projektować Twój taras drewniany poprzez Forum. Proponuję wrzucić do wyszukiwarki wooden decks, wooden deck lub wood decks, wood deck, a znajdziesz dziesiątki stron na temat tarasów drewninaych.

Co masz na myśli - posadowienie legarów na gruncie? Nie mniej pownieneś stosować drewno sosnowe impregnowane ciśnieniowo.

----------------------------------------

pily tasmowe, tasma do pily, tnijtanio, producent pil tasmowych

Witam jeśli chodzi o zrobienie tarasu to trzeba zrobić hydro izolacje żeby Pani do ganku nie ciekło a to nie tani koszt zrobić podłogę np z deski balustrade a to wszystko są koszta a zrobić dach tak jak jest teraz to jest koszt dużo mniejszy Pozdrawiam Edytowane przez Eryk_0133