muaddib 03.05.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 18 kwietnia miałem wylewane posadzki (7-7,5cm) , po około 5 tygodniach chce położyć płytki w wc i kuchni (granit) aby można już brać wymiary na samą kuchnię. Po dwóch miesiącach od wylania chcę zacząć wygrzewanie aby przygotować posadzkę pod położenie parkietu. W kuchni łazience jest oczywiście dylatacja. Czy przy wygrzewaniu wyłączyć pętlę pod kuchnią, ewentualnie zredukować trochę moc? Czy lepiej najpierw wygrzać. Oczywiście nie chcę aby mi popękały płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 03.05.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Wylewkę sie wygrzewa przed położeniem płytek a nie po. Minimalny czas wygrzewania to okolo 28dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 03.05.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 18 kwietnia miałem wylewane posadzki (7-7,5cm) , po około 5 tygodniach chce położyć płytki w wc i kuchni (granit) aby można już brać wymiary na samą kuchnię. Po dwóch miesiącach od wylania chcę zacząć wygrzewanie aby przygotować posadzkę pod położenie parkietu. W kuchni łazience jest oczywiście dylatacja. Czy przy wygrzewaniu wyłączyć pętlę pod kuchnią, ewentualnie zredukować trochę moc? Czy lepiej najpierw wygrzać. Oczywiście nie chcę aby mi popękały płytki. Hej, U mnie rozpoczęli wylewki 10 kwietnia i patrząc na posadzkę twierdze, ze ona totalnie po 5tygodniach by sie nie nadawała... poprostu cały czas mam pełne plamy mokrego betonu... za jakies 3 tygodnie (czerwiec) mam mieć zakładana PC i zastanawiam sie, czy jeszcze czekać z włączeniem wygrzewanie wylewki, czy spokojnie włączać i grzać przez kolejny miesiąc... We wrześniu chciałem sie wprowadzać, wiec czekać zbytnio nie chce.. ale bez wariactwa, by mi wilgoć podłogi nie uszkodziła... Dom obecnie ma odpalona rekuperacja na maxa. Czy dłuższe wygrzewanie moźe byc potrzebne? Czy raczej 28dni załatwi totalnie wilgoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muaddib 04.05.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ostatecznie po konsultacji z kierownikiem budowy i wykonawcą najpierw za 2-3 tygodnie założę PC i wygrzeje. Przy okazji pytanie PC to Panasonic acquarea, ma ona program wygrzewania posadzki. Wiem, że i tak później powinno się sprawdzać wilgotność ale jak poczytałem nie jest to takie proste i jednoznaczne. Czy po takim wygrzewaniu dla świętego spokoju można zapuścić PC jeszcze dodatkowo na tydzień lub dwa i bez obawy kłaść parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muaddib 25.05.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Wczoraj skończyli mi montować PC i zaczęło się 30 dniowe wygrzewanie. Posadzka betonowa 7 cm, czy taki okres wygrzewania przy obecnych warunkach powinien wystarczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.05.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Moim zdaniem spokojnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knutsen 10.06.2017 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Ok tam gdzie jest podlogowka nalezy wygrzac beton przed zamontowaniem desek i plytek, a co z pomieszczeniami gdzie sa grzejniki mam tak w garazu tam nie mam podlogowki tez trzeba wygrzewac pomieszczenie czy mozna po 2 miesiacach ukladac plytki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SECU 09.07.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 z tego co ja wiem to 4 tygodnie a później grzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts