Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapewnienie dostawy energii do działki

Brzeszczot_33

Recommended Posts

Hmm, czyli teraz wypełniam ten wniosek? http://www.energa-operator.pl/upload/wysiwyg/dokumenty_do_pobrania/formularze/przylaczenia/wniosek_o_okreslenie_warunkow_przylaczenia.pdf

Tylko jeżeli jeszcze nie znam dat? To co tam wpisywać?

Czy mogę mieć np wcześniej skrzynkę elektryczną, ale przyłącze robić dopiero później? (Czy wiąże się to z opłatą miesięczną?)

Wybrałeś chyba wniosek dla dużych odbiorców-masz coś 400V poszukaj dla gospodarstw domowych.Napisz orientacyjnie daty to jest tylko wniosek taki rodzaj zapytania.Gdy już odpowiedzą musisz wypisac kolejne pisemko wniosek o przyłączenie-na podstawie tych warunków które bedziesz miał podane wtedy już konkretnie musisz podać datę kiedy chcesz pobierać energię-chcesz mieć już na budowę czy później?

I jeszcze jedno aby mieć skrzynkę to energetyka musi zrobić projekt uzyskać zgodę włascicieli drogi zależy jak daleko muszą ciągnąć na tej podstawie obliczają opłatę-podadza ci te dane dopiero wtedy kiedy podpiszesz kolejny papierek zaczną działać czasem to trwa.Skrzynka w granicy to jeszcze nie oznacza pradu na działce-trzeba jeszcze zamontować tam licznik i zrobić instalace erbetkę na działce ale to potem.

Edytowane przez Bejaro

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Jakie są procedury aby założyli skrzynkę elektryczną na działce? Nie muszę jeszcze wtedy pobierać energii?

A jak z wodą?

Jak długo może trwać doprowadzanie tych mediów do działki?

Trzeba złożyć wniosek tam określą termin, a w tym wniosku wstępnie określić należy od kiedy chcesz zacząć pobierać te media.

Do wody trzeba zrobić projekt przyłącza.

Do wody trzeba zrobić projekt przyłącza.

Hmmm, ale chyba nie wszędzie trzeba dołączać projekt? We wzorze pisma nie znalazłem że wymagają taki załącznik. Wzór: http://www.glincz-zuk.com.pl/files/a682c83d1bacd86e74fd7275568343bd.20140520161801.pdf

Tylko przy wniosku o prąd widzę że chcą Plan zabudowy

Wzór pisma: http://www.energa-operator.pl/upload/wysiwyg/dokumenty_do_pobrania/formularze/przylaczenia/wniosek_o_okreslenie_warunkow_przylaczenia.pdf

Z prądem myślę aby trochę poczekać bo myślę aby budować na agregacie, ale skrzynkę z prądem już bym chciał mieć.

A jak to jest z opłatami? Płacę tylko za to co zużyłem? Czy jakąś jeszcze opłatę za przesył?