Brzeszczot_33 29.01.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Jakiś tydzień temu składałem wniosek o zapewnienie dostawy energii do działki. Dzisiaj otrzymałem takie pismo: Czy takie pismo wystarcza do zgłoszenia budowy? Bo właśnie z drugiego zdania nie dokońca wiem o co chodzi. Czy dopiero teraz mogę wystąpić o wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.01.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Teraz masz zapewnienie dostawy-niektóre starostwa je akceptują inne nie-musisz sprawdzić u siebie.Teraz wystąp o warunki techniczne przyłączenia z załącznikami jak w piśmie-będą one ważne 2 lata i z nich dowiesz się szczegołow i terminu przyłączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 29.01.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Hmm, czyli teraz wypełniam ten wniosek? http://www.energa-operator.pl/upload/wysiwyg/dokumenty_do_pobrania/formularze/przylaczenia/wniosek_o_okreslenie_warunkow_przylaczenia.pdf Tylko jeżeli jeszcze nie znam dat? To co tam wpisywać?Czy mogę mieć np wcześniej skrzynkę elektryczną, ale przyłącze robić dopiero później? (Czy wiąże się to z opłatą miesięczną?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.01.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Wybrałeś chyba wniosek dla dużych odbiorców-masz coś 400V poszukaj dla gospodarstw domowych.Napisz orientacyjnie daty to jest tylko wniosek taki rodzaj zapytania.Gdy już odpowiedzą musisz wypisac kolejne pisemko wniosek o przyłączenie-na podstawie tych warunków które bedziesz miał podane wtedy już konkretnie musisz podać datę kiedy chcesz pobierać energię-chcesz mieć już na budowę czy później? I jeszcze jedno aby mieć skrzynkę to energetyka musi zrobić projekt uzyskać zgodę włascicieli drogi zależy jak daleko muszą ciągnąć na tej podstawie obliczają opłatę-podadza ci te dane dopiero wtedy kiedy podpiszesz kolejny papierek zaczną działać czasem to trwa.Skrzynka w granicy to jeszcze nie oznacza pradu na działce-trzeba jeszcze zamontować tam licznik i zrobić instalace erbetkę na działce ale to potem. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 30.01.2015 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Znalazłem na stronie: http://www.energa-operator.pl/25799.xml ten wniosek i wydawał mi się najbardziej odpowiedni Chyba ze 100m będą musieli ciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartass_88 05.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Witam. Ja mam takie pytanie jak długo się czeka na takie zapewnienie dostawy energii. Bo u mnie właśnie mija 3 tygodnie i nie mam żadnej odpowiedzi??? Tak samo z wodą i kanalizą (przepraszam że nie w temacie)??? Edytowane 5 Marca 2015 przez bartass_88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.03.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Około 1 mca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 30.03.2015 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Jakie są procedury aby założyli skrzynkę elektryczną na działce? Nie muszę jeszcze wtedy pobierać energii? A jak z wodą? Jak długo może trwać doprowadzanie tych mediów do działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.03.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Jakie są procedury aby założyli skrzynkę elektryczną na działce? Nie muszę jeszcze wtedy pobierać energii? A jak z wodą? Jak długo może trwać doprowadzanie tych mediów do działki? Trzeba złożyć wniosek tam określą termin, a w tym wniosku wstępnie określić należy od kiedy chcesz zacząć pobierać te media. Do wody trzeba zrobić projekt przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 30.03.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Odnosnie wody... czy jesli juz mam warunki techniczne, projekt i pozwolenie na budowe przyłacza (juz od poł roku) to co dalej? Trzeba zgłaszac rozpoczecie prac i odczekac 30 dni? Czy daje znac tylko wodociągom o zakonczeniu prac do odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 30.03.2015 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Do wody trzeba zrobić projekt przyłącza. Hmmm, ale chyba nie wszędzie trzeba dołączać projekt? We wzorze pisma nie znalazłem że wymagają taki załącznik. Wzór: http://www.glincz-zuk.com.pl/files/a682c83d1bacd86e74fd7275568343bd.20140520161801.pdf Tylko przy wniosku o prąd widzę że chcą Plan zabudowy Wzór pisma: http://www.energa-operator.pl/upload/wysiwyg/dokumenty_do_pobrania/formularze/przylaczenia/wniosek_o_okreslenie_warunkow_przylaczenia.pdf Z prądem myślę aby trochę poczekać bo myślę aby budować na agregacie, ale skrzynkę z prądem już bym chciał mieć. A jak to jest z opłatami? Płacę tylko za to co zużyłem? Czy jakąś jeszcze opłatę za przesył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts