miciu 30.01.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Moje pytanie brzmi jak w tytule, a mianowicie, czy można wybudować dom 2m lub mniej od granicy działki z sąsiadem? Myślałam, że nie, ale ktoś mi zasugerował, że można, tylko trzeba uzyskać zgodę sąsiada. Powiedzcie czy takie rozwiązanie jest możliwe gdy działka jest za wąska i dom o danych gabarytach się nie mieści? Wiem, że najlepiej byłoby znaleźć projekt odpowiedni do działki, no ale co zrobić jak chce się właśnie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.01.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Jeżeli działka ma szerokość mniejszą niż 16 m to tak-zgoda sąsiadow nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 30.01.2015 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Działka ma coś między 18-20m szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.01.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 No to tylko jeśli zapisy w planie pozwalają, albo w warunkach zabudowy (jeśli nie ma obowiązującego planu). A sąsiad jak daleko od granicy ma swój dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 30.01.2015 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Sąsiad to jakieś 8-10 metrów od granicy. Czy może się nie zgodzić na taką zabudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Sąsiad to jakieś 8-10 metrów od granicy. Czy może się nie zgodzić na taką zabudowę? Oczywiście - dla niego jest to ograniczenie możliwości dysponowania swoją nieruchomością i zabudowa jego działki, nie ma na to żadnego wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 30.01.2015 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo za porady. Dzięki Wam już trochę wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts