marek222 30.01.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Witam, Właśnie zakupiłem projekt w którym materiał do budowy ścian to silikat... mam pytanie, ile będzie (oscylacyjnie) wynosiła zmiana materiału na ceramikę? Dodatkowo czy żeby zastosować system Dryfix, potrzebuję to uwzględnić w projekcie podczas adaptacji? Czy posiadając gotowy projekt sam mogę decydować o użytej technologi, murowanej zwykłej, Porotherm Profi czy Dryfix? ...gdzieś wyczytałem, że potrzebny jest w takim wypadku jedynie wpis kierownika budowy. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_knap 09.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Wg mojej wiedzy każda zmiana materiału wymaga zatwierdzenia przez projektanta i przeliczenia obciążeń. Przy zamianie z silikatu na Dryfix raczej problemu nie będzie, bo to materiały o podobnej nośności. Gdybyś się uparł na beton komórkowy, to mogłoby być to trudniej przepchnąć Adaptacja projektu z silki na ceramikę to raczej formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts