Alikaike 30.01.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Witam serdecznie, Mam mieszkanie 50m2, obecnie 2 pokoje, oddzielna kuchnia i lazienka. Chcemy z mężem wydzielić sypialnię z fragmentu pokoju dziennego. W naszym idealnym planie mamy zamiar wyburzyć ściankę działową pomiędzy kuchnią a pokojem. Od strony okna i balkonu postawić wzdłuż nową ściankę z drzwiami przesuwnymi przy balkonie, np. mlecznymi, żeby doświetlić nowopowstały pokój. Okno w dużym pokoju i balkonie wychodzi na południe, więc jest dużo światła. W kuchni trochę mniej. Drugi pokój jest 2 dzieci i ma tam pozostać. Kuchnia też nietknięta, nie da się przenieść instalacji wod-kan. Obecnie w kuchni cały sprzęt i szafki są na 1 ścianie i to nam wystarcza. Pomiędzy kuchnią a pokojem jako oddzielenie będzie stać okrągły stół i 4 krzesła. Proszę powiedzcie, że to ma sens i da się zrobić...... Poniżej zdjęcie oryginału i mojej wizji. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Alikaike zmiana zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.01.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 W wydzielonym pokoju wejdzie jedynie łóżko i nic więcej,a pokój dzienny zmniejszy się do 10m i będzie słabo doświetlony.Będzie mega ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alikaike 30.01.2015 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Łóżko i 2 szafki są nam tam potrzebne, nic więcej. Garderobę mamy w przedpokoju jako szafa wnękowa. No niby się zmniejszy, ale salonów na miarę Wersalu nie oczekujemy. Mieszkanie z gumy nie jest Ciasno, ale czy połączenie pokoju z kuchnią i częścią przedpokoju nie dą wrażenia większej przestrzeni? Z doświetleniem to mam ewentualnie pomysł, aby w tej ściance zrobić takie przeszklone mlecznym pleksi (czy czymś) dziury, co by trochę doświetliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 30.01.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Ja widzę że jest to jedyne rozwiązanie aby zrobić tę sypialnie.Jest to realne do wykonania jak najbardziej.Wyburzenie ścianek da wam dodatkową przestrzeń i myślę że będzie to dobrze wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alikaike 31.01.2015 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Mam pomysł na doświetlenie pokoju. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.01.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Wolałabym wydzielić boks sypialniany niż zamykać de facto w sypialni główne okno i balkon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alikaike 31.01.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Wolałabym wydzielić boks sypialniany niż zamykać de facto w sypialni główne okno i balkon... Np. jaki ten boks miałby być i gdzie? Jestem otwarta na propozycje, szukam inspiracji. Z racji tego, że na razie na nowe, większe mieszkanie nas nie stać, staramy się zorganizować coś tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.01.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Alkowa w rogu przy ścianie szczytowej i pokoju dzieci Inspiracje: http://3.bp.blogspot.com/-nMCgZQ5Lsxg/VIarIudFQKI/AAAAAAAAK6k/HoMwk3ponCc/s1600/9.jpg http://1.bp.blogspot.com/-6cOG9DvTwAE/VMn1Fz4VNzI/AAAAAAAALbk/SObnFQG6_Mg/s1600/1.jpg http://2.bp.blogspot.com/-kP3CpTqRBic/VMI_0QAYF4I/AAAAAAAALX0/aAFVMU2o_G0/s1600/15.jpg http://4.bp.blogspot.com/-FwgTUg3UvM4/VK0nSUgtehI/AAAAAAAALHI/4Oa1YbPtWOo/s1600/10.jpg http://4.bp.blogspot.com/-oCBbfR5ZdJs/VJ2YZISIbpI/AAAAAAAALA8/pVSEBYWBlmo/s1600/11.jpg Edytowane 31 Stycznia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alikaike 31.01.2015 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 ale tak bez okna? i przydałyby się jednak drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.01.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Drzwi przesuwne możesz wstawić Wolę sypialnię bez okna niż kuchnię z mikroskopijnym aneksem i niewielkim oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 04.02.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Do mnie też nie przemawia rezygnacja z takiej ilości dziennego światła. A może ścianka działowa z jakiegoś matowego szkła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alikaike 04.02.2015 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Do mnie też nie przemawia rezygnacja z takiej ilości dziennego światła. A może ścianka działowa z jakiegoś matowego szkła? Na nowej ścianie będą "okna" z mlecznej plexiglas. Takie 30x30 cm 3 sztuki w pionie po 1 stronie, a po drugiej drzwi też z dużą ilością plexi. Przepuszcza to to dużo światła, więc nie powinno być źle. Nie wiem....nie wiem....nie wiem.....z pustego to i Salomon nie naleje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts