jarekpolak 30.01.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 witam. Na początku poprosiłem znajomego elektryka, który zajmuje sie tym na co dzień o "załatwienie" warunków przyłączenia do sieci elektrycznej potrzebne mi do uzyskania pozwolenia na budowę. Warunki dostałem. We wrześniu dostałem umowę do podpisania z terminem przyłączenia na lipiec 2015 a w listopadzie pewien Pan zadzwonił, żeby podpisać zgodę na wejście na działkę i stwierdził, że teraz to juz tylko przetarg i za miesiąc będą kopać a dzisiaj dostałem kolejne pismo w którym informują mnie o gotowości do prac budowlanych.Kiedy mogę się spodziewać widoku skrzynki na mojej działce? jak to wyglądało u was?? na wiosnę chcę ruszyć ze ścianami a tu prądu nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 30.01.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Jak informują o gotowości to jaki problem , niech działają.Nikt z tego forum nie załatwi Ci sprawy. Podjedź osobiście i dogadaj sprawę do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 31.01.2015 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Czy ja proszę kogokolwiek o załatwienie sprawy? Pytam, czy ktoś załatwiał sprawę z pge i jak to wyglądało a właściwie jak się zakończyło. Pojechać nie mogę bo mnie nie ma w kraju a sprawę załatwiał elektryk bo siedziba RE leży kilkadziesiąt km ode mnie, więc on pojechał raz i załatwił warunki. Dzwoniłem, jednak pani przez tel była bardzo ogólnikowa i nie powiedziała mi nic konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 31.01.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Więcej dowiesz się od firmy która wygrała przetarg na roboty-namiary możesz dostać od firmy która robiła projekt dla ZE (może podpisywałeś jakąś zgodę jako właściciel nieruchomości)Nie czekaj na oficjalne pisma mnie pismo o tym że zakończono prace i mogę zaczynać podłączenie po części należącej do mojego zakresu przysłali kiedy od dwóch dni miałam juz prąd chodziło o przył.do firmy.Wszystkie kolejne namiary miałam od firmy projęktującej przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts