nydar 05.02.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Słusznie prawisz, ciepło w gruncie kiśnie, jak w pościeli .. co z nocnego siku wracasz a jeszcze ciepła. Czy powietrze które podgrzałeś np suszarką jesteś jeszcze w stanie złapać ciepłe ? W związku zdradzieckim każdy kto chciał mógł wyjechać na zachód, tłumy ludzi zgromadziły się w porcie i wchodzą na statek. Wtem pyta się jeden Czekisty, czy ten statek jest bez mierny ? nie odparł, on jest bezdenny tak samo bez denne jest powietrze wobec gruntu. Energia w tym gruncie jak by kiśnie, coś jak pompowanie koła, a w tym kole mała dziurka - symbol strat ciepła Jest na tyle mała iż pompka jest wstanie zwiększać ciśnienie wewnątrz i zwiększać, mimo straty. Jak to dobrze,ze ja wiem o czym ty piszesz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieciornik 06.02.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Kluczowym będzie czy dom na gruncie gdzie woda gruntowa pod trawnikiem czy na -2m. Mniej więcej łapię idee ale dopytam o podpiwniczenie. Woda zaraz pod trawnikiem a w tym osadzona szczelna wanna jako piwnica bez ogrzewania. Czyli wsadzony kloc betonu w błoto. Jak tutaj ze stratami czy warto ocieplać strop piwnicy, moim zdaniem jak najbardziej. Dom parterowy z podłogówką po całych podłogach. Dzięki i przepraszam za mało ambitne pytanie udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki8l 06.02.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 "Może. A napewno do 3 tyś za metr kwadratowy." Niestety nie trafiłeś...Stan deweloperski to niecałe 2100zł/m2, licząc po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 06.02.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Mniej więcej łapię idee ale dopytam o podpiwniczenie. Woda zaraz pod trawnikiem a w tym osadzona szczelna wanna jako piwnica bez ogrzewania. Czyli wsadzony kloc betonu w błoto. Jak tutaj ze stratami czy warto ocieplać strop piwnicy, moim zdaniem jak najbardziej. Dom parterowy z podłogówką po całych podłogach. Dzięki i przepraszam za mało ambitne pytanie udanego weekendu Moim zdaniem też. Po co ci ta piwnica w tym błocie? Ryzykowne! Może inne rozwiązanie nad błotem z garażem czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 06.02.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 "Może. A napewno do 3 tyś za metr kwadratowy." Niestety nie trafiłeś... Stan deweloperski to niecałe 2100zł/m2, licząc po podłodze. do tego 1000 zł za wykończenie i meble i wychodzi 3100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieciornik 06.02.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Moim zdaniem też. Po co ci ta piwnica w tym błocie? Ryzykowne! Może inne rozwiązanie nad błotem z garażem czy coś? Potrzebuje przyziemia jak ryba wody A garaż będzie na poziomie parteru, piwnicę wykona firma znająca się na rzeczy robiąca takie inwestycję; jak dostane dokładną wycenę to rzucę Wam na pożarcie Widziałem ich prace na budowlach podziemnych przy schowanych dwóch kondygnacjach pod poziomem zero, na budowach inwestorów też byłem i widziałem więc jestem skłonny im zaufać; kwestia za ile a gdyby taka piwnicę wykorzystać jako czerpnię dla rekuperatora? Ok juz nie przynudzam, trzymajmy się tematu wątku; dzięki za opinie Edytowane 6 Lutego 2015 przez pieciornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 06.02.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 "Może. A napewno do 3 tyś za metr kwadratowy." Niestety nie trafiłeś... Stan deweloperski to niecałe 2100zł/m2, licząc po podłodze. Wychodzi zatem na to, że tylko do stanu deweloperskiego oszczędzę 80-90 tyś budując samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.02.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 ,,a gdyby taka piwnicę wykorzystać jako czerpnię dla rekuperatora?"Wnoszę z tego że ta piwnica ma być bo ma być.Ściany piwnicy połączone z ścianami wyżej .Można wykorzystać jako czerpnię dla rekuperatora, tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki8l 08.02.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 do tego 1000 zł za wykończenie i meble i wychodzi 3100 zł Tak, a może wyjść i nawet 5000zł/m2 jak będziesz chciał... Chyba nie warto podawać ceny za m2 z wykończeniem, bo każdy ma raczej inne wyobrażenie standardu, co nie? Z kwoty, którą podałem można jeszcze "parę złotych" zbić, bo nie wszystko robiłem sam: - reku, pompa, odwierty, podłogówka, okna, dach i tynki - firma Reszte sam, z pomocą oczywiście rodzinki. Gdybym miał budować jeszcze raz to jedynie rekuperację i podłogówkę dodał bym do listy "zrobione samemu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gombro 09.02.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 paremtry na projekcie jedno rzeczywistość drugie, niestety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gombro 09.02.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 paremtry na projekcie jedno rzeczywistość drugie, niestety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts