flatbeet 30.01.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Witam, Mam pytanie a propo wskaźnika intensywności zabudowy. Wiem że jest to suma powierzchni wszystkich kondygnacji w obrysie zewnętrznym budynku względem powierzchni działki lub terenu, którego dotyczy wskaźnik natomiast pytanie czy powierzchnia antresoli wlicza się do tego współczynnika ? Mam taką sytuację że projektuję budynek wielorodzinny, 4 kondygnacyjny plus antresola a zatem mieszkania na ostatniej, 4 kondygnacji są mieszkaniami dwupoziomowymi z antresolą (antresola nie jest traktowana jako osobna kondygnacja) i chciałbym się upewnić że powierzchnie tych antresoli nie będą wliczać się w całkowitą powierzchnię wszystkich kondygnacji przy obliczaniu współczynnika intensywności. Drugie pytanie - załóżmy że parter tego budynku (np z usługami, jak w załączniku) będzie cofnięty względem pozostałych kondygnacji powtarzalnych tak że powierzchnia zabudowy będzie mniejsza niż powierzchnia pozostałych kondygnacji powtarzalnych, rozumiem że w tym wypadku obrys zewnętrzny będzie inny dla parteru i inny dla kondygnacji powtarzalnych ? I jeszcze jedno - czy balkony i taras wliczają się do wskaźnika intensywności zabudowy? Bo spotkałem się z różnymi opiniami. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 07.02.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 wszystko regulują przepisy budowlane ! - wystarczy czytać ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosna 20.03.2018 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 a to się dowiedzieliśmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 20.03.2018 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Radosnaodp. była do osoby, która " projektuje budynek wielorodzinny " jednocześnie zadając pytania podstawowe ( !? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts